Категорія
Інновації
Дата

Forbes Digital

Світові проблеми Telegram. Павло Дуров залишається під вартою у Франції. Що це означає для майбутнього месенджера в Україні

4 хв читання

Суд в Парижі продовжив термін утримання під вартою співзасновнику Telegram Павлу Дурову на ще 48 годин /Getty Images/Shutterstock

Дуров затриманий у Франції Фото Getty Images/Shutterstock

Засновник месенджера Telegram Павло Дуров пробуде під вартою ще щонайменше 48 годин, повідомляє агенція AFP з посиланням на близьке до слідства джерело. Максимальний термін затримання – 96 годин. Після цього суддя має висунути звинувачення або відпустити Дурова. Як арешт засновника надпопулярного месенджера може вплинути на його майбутнє в Україні?

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Паризький суд продовжив арешт засновника Telegram Павла Дурова, після того як 24 серпня його затримали в аеропорту Ле-Бурже в передмісті Парижа, пише AFP. Він може пробути під вартою максимально чотири дні, а тоді йому висунуть звинувачення або відпустять.

Основна версія затримання Дурова – небажання співпрацювати з французькою владою у питаннях модерації небезпечного контенту на платформі, повідомляв телеканал TF1 із посиланням на анонімних правоохоронців. На підтримку засновника Telegram висловилися власник соціальної мережі Х Ілон Маск та засновник криптовалюти Ethereum Віталік Бутерін.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд