Категорія
Новини
Дата

Дурова звинувачують у бездіяльності через злочини, які вчиняють за допомогою Telegram – поліція Франції

1 хв читання

Засновника Telegram Павла Дурова звинувачують у бездіяльності через фінансові та кіберзлочини, які скоюють за допомогою платформи. Про це в коментарі Reuters повідомив офіційний представник поліції Франції. 

Даруємо 40% знижки на річну підписку Forbes Digital. Пропозиція діє за промокодом SEPT40 до 18 вересня включно. Оформлюйте за посиланням.

Деталі

  • Справу проти Дурова ведуть відділ по боротьбі з кіберзлочинами та управління по боротьбі з шахрайством. 
  • За словами представника поліції, Дуров досі перебуває під вартою. 

Контекст

Засновника Telegram Павла Дурова затримали ввечері 24 серпня в аеропорту Ле Бурже. Основною версією затримання називали небажання співпрацювати з французькою владою у питаннях модерації небезпечного контенту на платформі. 

«Багато акаунтів у цьому сервісі використовуються організованою злочинністю. Крім тероризму, найнебезпечніші злочинці використовують Telegram для обміну дитячим порно-контентом», – зазначив у коментарі телеканалу один зі слідчих. Офіційні обвинувачення Дурову не висунуті. 

Глобальна аудиторія Telegram – 950 млн активних користувачів на місяць, писав Дуров у своєму каналі у липні 2024-го. Українські користувачі Telegram – менше 3% від глобальної аудиторії месенджера, повідомив він у травні цього року. Месенджером Telegram користується 88% українців, йдеться у дослідженні Kantar Ukraine за грудень 2023 року. 

Дуров – один із найзагадковіших лідерів IT-індустрії, він веде вкрай закритий спосіб життя. У засновника Telegram чотири громадянства – РФ, Сент-Кітс і Невіс (держава на Карибських островах), Франції та ОАЕ. Паспорти ОАЕ та Франції засновник Telegram отримав у 2021 році. Підстави, за якими він отримав громадянство Франції, невідомі. 

Останніми роками Дуров уникав прильоту до Франції та інших країн Європи саме через побоювання можливого переслідування в країнах, де у спецслужб є претензії до Telegram, пише TF1. 

Платформа Telegram зараз фігурує в новинах через нелегальну трансляцію матчів французької Ліги 1. Багато акаунтів у цьому сервісі використовуються організованою злочинністю, заявив у коментарі телеканалу TF1/LCI один зі слідчих. Також Telegram використовують злочинці для обміну дитячим порно-контентом. «За довгі роки ця платформа стала №1 для організованої злочинності», – додав слідчий.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд