Категорія
Новини
Дата

Облаштування тимчасових сховищ для українського зерна у Польщі може зайняти три-чотири місяці

Облаштування на території Польщі тимчасових сховищ для українського зерна може зайняти три-чотири місяці. Про це у Фейсбуці написав віцепрем’єр, міністр сільського господарства Польщі Генрик Ковальчик.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • «Гадаю, зерносховища мають бути там, де закінчуються широкі колії з України. Тоді буде легше перевантажувати зерно і тим самим збільшити можливості завантаження», – заявив Ковальчик.
  • За його словами, за нинішніх можливостей максимальна кількість зерна, яку можна перевантажити в Польщі, становить близько 1,5 млн т, тоді як потреби України становлять близько 5 млн т на місяць.
  • Реалізація проєкту такого типу триває близько 3-4 місяців, додав Ковальчик.

Контекст

Україна організувала два шляхи експорту зерна – через Румунію та Польщу, повідомив заступник міністра закордонних справ Дмитро Сенік. За його словами, Україна веде переговори з країнами Балтії про створення третього коридору для експорту продовольства.

До війни Україна експортувала 5–7 млн т зерна на місяць, а зараз, всіма видами транспорту – 1,2 млн т, сказав голова правління УЗ Олександр Камишін в інтервʼю Forbes. 

Для збільшення експорту Україна домовляється з поляками про дозвіл експлуатації на їхній території своїх зерновозів, зазначив Камишін. За його словами, Україні потрібне розширення перевалки в європейських портах і додаткові вагони, які доставлять туди українське зерно від польського кордону.

Також голова УЗ пропонує відкривати у Польщі свого оператора і паралельно, де тільки можна, заводити на територію України гілки з вузькими коліями.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні