Категорія
Новини
Дата

Офіс президента оцінив бюджет фонду швидкого відновлення України в $17,4 млрд

Офіс президента розробив Fast Recovery – план оперативного відновлення соціальної інфраструктури України, повідомив у Facebook заступник голови ОП Кирило Тимошенко. Загальний бюджет Fast recovery становить майже $17,4 млрд.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Уряд 4 липня презентував Fast Recovery план на конференції в швейцарському Лугано. «Fast Recovery – проєкт відновлення критично важливої пошкодженої інфраструктури. Це те, що потрібно робити негайно – прямо зараз. Загальний бюджет Fast recovery становить – майже $17,4 млрд», – зазначив Тимошенко..
  • За його словами, вже зараз на деокупованих територіях необхідно відновити майже 40 000 об’єктів. Серед них необхідно відновити майже 400 шкіл, близько 300 садочків, 300 лікарень, а також об’єкти ЖКГ (водопостачання, газопостачання, теплопостачання та електропостачання). 
  • Усі інші об’єкти – це житлова інфраструктура, повідомив Тимошенко. Переважно це багатоповерхівки та приватні будинки, щоб люди могли повернути своє житло.
  • Відбудова такого рівня потребує нових стандартів та інституційних гарантій прозорості, наголошує заступник голови ОП.
  • «Основні принципи на які ми спираємося – це безпека, технологічність, дотримання екологічних стандартів, впровадження «зелених» технологій, безбарʼєрність, прозорість, а також – максимальне залучення проєктів в економіку України. Все це передбачає створення нових робочих міст, виробництв та локалізації бізнес-проєктів партнерів в Україні», – додав Тимошенко.

Контекст

Український уряд 4 липня у швейцарському Лугано представив план відбудови України United 24, над яким останні два місяці Кабмін та Офіс президента працювали у рамках Національної ради відновлення. План являє собою набір документів, які описуть майже всі ключові сфери та галузі української економіки. Орієнтовна вартість його втілення – $750 млрд до 2032 року.

Європейський інвестиційний банк на конференції з відновлення України запропонував створити новий інструмент – трастовий фонд ЄС – Україна Gateway (GTF). Ідеться про додатковий інструмент для відновлення критичної інфраструктури в Україні. «За допомогою трастового фонду ЄІБ сподівається надати допомогу в тих напрямах, де це найнеобхідніше», – сказала віцепрезидентка банку Тереза Червінська.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні