Категорія
Новини
Дата

Офіс президента оцінив бюджет фонду швидкого відновлення України в $17,4 млрд

1 хв читання

Офіс президента розробив Fast Recovery – план оперативного відновлення соціальної інфраструктури України, повідомив у Facebook заступник голови ОП Кирило Тимошенко. Загальний бюджет Fast recovery становить майже $17,4 млрд.

Ключові факти

  • Уряд 4 липня презентував Fast Recovery план на конференції в швейцарському Лугано. «Fast Recovery – проєкт відновлення критично важливої пошкодженої інфраструктури. Це те, що потрібно робити негайно – прямо зараз. Загальний бюджет Fast recovery становить – майже $17,4 млрд», – зазначив Тимошенко..
  • За його словами, вже зараз на деокупованих територіях необхідно відновити майже 40 000 об’єктів. Серед них необхідно відновити майже 400 шкіл, близько 300 садочків, 300 лікарень, а також об’єкти ЖКГ (водопостачання, газопостачання, теплопостачання та електропостачання). 
  • Усі інші об’єкти – це житлова інфраструктура, повідомив Тимошенко. Переважно це багатоповерхівки та приватні будинки, щоб люди могли повернути своє житло.
  • Відбудова такого рівня потребує нових стандартів та інституційних гарантій прозорості, наголошує заступник голови ОП.
  • «Основні принципи на які ми спираємося – це безпека, технологічність, дотримання екологічних стандартів, впровадження «зелених» технологій, безбарʼєрність, прозорість, а також – максимальне залучення проєктів в економіку України. Все це передбачає створення нових робочих міст, виробництв та локалізації бізнес-проєктів партнерів в Україні», – додав Тимошенко.

Контекст

Український уряд 4 липня у швейцарському Лугано представив план відбудови України United 24, над яким останні два місяці Кабмін та Офіс президента працювали у рамках Національної ради відновлення. План являє собою набір документів, які описуть майже всі ключові сфери та галузі української економіки. Орієнтовна вартість його втілення – $750 млрд до 2032 року.

Європейський інвестиційний банк на конференції з відновлення України запропонував створити новий інструмент – трастовий фонд ЄС – Україна Gateway (GTF). Ідеться про додатковий інструмент для відновлення критичної інфраструктури в Україні. «За допомогою трастового фонду ЄІБ сподівається надати допомогу в тих напрямах, де це найнеобхідніше», – сказала віцепрезидентка банку Тереза Червінська.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні