Категорія
Новини
Дата

Охорона здоров’я та відновлення. Україна отримала $118 млн від Японії в межах проєктів Світового банку

До держбюджету України надійшло $118 млн від уряду Японії в межах проєктів Світового банку «Зміцнення системи охорони здоровʼя та збереження життя» (HEAL Ukraine) та «Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей» (HOPE), повідомляє Міністерство фінансів.

Ключові факти

Грантове фінансування від уряду Японії складається із: 

  • $70 млн в межах проєкту Світового банку HEAL Ukraine, спрямованих на підтримку державного бюджету як відшкодування понесених видатків за програмою медичних гарантій.  
  • $48,2 млн в межах проєкту Світового банку HOPE. Кошти за проєктом спрямовуються на відшкодування витрат державного бюджету, використаних на компенсаційні виплати власникам осель на ремонт у багатоквартирних і приватних будинках, які потребують дрібних і середніх ремонтів. 

Міністр фінансів України Сергій Марченко зазначив, що залучені кошти в межах проєктів HEAL та HOPE допоможуть уряду надавати українцям належну допомогу, зокрема розширити спектр медичних послуг і доступ до них.

Також фінансування допоможе подолати наслідки руйнувань, спричинених збройною агресією РФ, відбудовувати житлову інфраструктуру України.

Контекст

У березні Україна отримала $9 млрд міжнародної допомоги – це рекорд від початку великої війни, йдеться в інфографіці Forbes Ukraine. Березень стане найбільшим місяцем за сумою міжнародного фінансування для України з початку повномасштабного вторгнення. Попередній рекорд був у квітні 2023 року – $5,6 млрд.

Зокрема, 19 березня Україна отримала через механізм Світового банку $1,5 млрд позики на підтримку політики розвитку «Основи зростання» (Growth Foundations Development Policy Loan – DPL) від Японії та Великої Британії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні