Категорія
Новини
Дата

OpenAI заробила на мобільному застосунку $4,2 млн після запуску ChatGPT-4o

1 хв читання

Запуск ChatGPT-4o призвів до найбільшого в історії OpenAI стрибка доходів на мобільних пристроях попри те, що оновлена ШІ-модель знаходиться у вільному доступі в Інтернеті. Мобільний застосунок ChatGPT заробив $4,2 млн за тиждень, пише TechCrunch

Ключові факти

  • Хоча OpenAI заявив, що GPT-4o буде у вільному доступі, ця обіцянка не поширюється на користувачів мобільного додатку ChatGPT. У мобільному застосунку ChatGPT-4o доступний за передплатою $19,99 на місяць.
  • Після виходу оновленої моделі попит на підписку серед мобільних користувачів стрімко зріс і вже призвів до найбільшого в історії OpenAI стрибка доходів на мобільних пристроях.
  • Зокрема, у день запуску чистий дохід мобільного застосунку зріс на 22% (після вирахування комісій App Store і Google Play). 
  • 14 травня доходи додатка досягли $900 000, що майже вдвічі більше середнього денного доходу ($491 000). Загалом за минулий тиждень додаток ChatGPT заробив $4,2 млн. 
  • Більша частина доходів прийшла від користувачів iOS – 81%. Найприбутковішим ринком виявилися США – $1,8 млн за тиждень.

Контекст

Компанія OpenAI 14 травня запустила оновлену версію своєї ШІ-моделі GPT-4 – GPT-4o. Оновлена модель набагато швидша і покращує можливості роботи з текстом, зображеннями і звуком.

В рамках нової моделі в голосовому режимі ChatGPT зʼявляться нові функції. Додаток зможе виступати в ролі ШІ-подібного голосового помічника, відповідаючи в режимі реального часу та спостерігаючи за навколишнім світом. Поточний голосовий режим більш обмежений: він відповідає на одне запрошення за один раз і працює тільки з тим, що чує.

У грудні 2023 року повідомлялося, що доходи OpenAI перевищили $2 млрд у річному обчисленні. Шалений успіх її флагманського продукту ChatGPT виводить компанію в число найбільш швидкозростаючих технологічних компаній в історії, писала FT.

OpenAI, інвестором якої є Microsoft, вважає, що зможе більш ніж подвоїти цей показник у 2025 році завдяки підвищеному інтересу з боку бізнес-клієнтів, які хочуть використовувати інструменти генеративного ШІ у своїй діяльності.

Стрімке зростання дозволило OpenAI потрапити до числа небагатьох компаній Кремнієвої долини, серед яких Google і Meta, що досягли доходу в $1 млрд за десять років з моменту заснування.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні