Категорія
Новини
Дата

Річний дохід OpenAI перевищив $2 млрд завдяки зростанню продажів ChatGPT – Financial Times

Доходи компанії OpenAI, творця ChatGPT, у грудні перевищила позначку $2 млрд. Про це пише Financial Times з посиланням на двох співрозмовників, знайомих з фінансами компанії.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Доходи OpenAI перевищили $2 млрд у річному обчисленні, а шалений успіх її флагманського продукту ChatGPT виводить компанію в число найбільш швидкозростаючих технологічних компаній в історії, зазначає видання.
  • OpenAI, інвестором якої є Microsoft, вважає, що зможе більш ніж подвоїти цей показник у 2025 році завдяки підвищеному інтересу з боку бізнес-клієнтів, які хочуть використовувати інструменти генеративного ШІ у своїй діяльності.
  • Стрімке зростання дозволило OpenAI потрапити до числа небагатьох компаній Кремнієвої долини, серед яких Google і Meta, що досягли доходу в $1 млрд за десять років з моменту заснування.
  • FT нагадала, що OpenAI була заснована у 2015 році як некомерційна дослідницька лабораторія штучного інтелекту, але стала комерційним техногігантом після того, як у 2020 році створила бізнес-підрозділ.

Контекст

У серпні 2023 року річний дохід OpenAI наблизився до $1 млрд. Як зазначало видання Information, ця цифра значно перевищила прогнози, які OpenAI раніше надала акціонерам. У жовтні ця цифра сягнула $1,3 млрд, а у грудні – $1,6 млрд завдяки активному зростанню продажів ChatGPT.

Наприкінці листопада 2022 року OpenAI представила свою розробку ChatGPT на базі просунутої нейромережевої моделі GPT-3.5. Мовна модель на базі ШІ може відповідати на запитання, допомагати зі складанням листів, есе та написанням коду. У середині березня компанія Open AI презентувала четверту версію мовної моделі ChatGPT.

Створення власного чат-бота на базі OpenAI – функція GPT-4 Turbo, покращеної версії GPT-4 для платних підписників. У листопаді 2023-го її представив CEO OpenAI Сем Альтман під час презентації. Протягом дев’яти днів після запуску функції користувачі ChatGPT зробили понад 11 200 нових GPT.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні