Категорія
Новини
Дата

OpenAI запустила оновлену ШІ-модель GPT-4o

1 хв читання

Компанія запустила оновлену версію своєї ШІ-моделі GPT-4 – GPT-4o, яка використовується у її фірмовому продукті ChatGPT, йдеться у блозі компанії. Оновлена модель набагато швидша і покращує можливості роботи з текстом, зображеннями і звуком.

⚡️Даруємо 40% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Ціна зі знижкою — 1079 грн/рік. Діє з промокодом JUNE до 30.06 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Компанія починає впроваджувати GPT-4o для користувачів ChatGPT Plus та Team, а незабаром вона стане доступною і для корпоративних користувачів. Також починається перехід на ChatGPT Free з обмеженнями на використання.
  • OpenAI повідомляє, що можливості GPT-4o роботи з текстом і зображеннями почнуть впроваджуватися сьогодні в ChatGPT.
  • Генеральний директор OpenAI Сем Альтман повідомив, що модель мультимодальна, що означає, що модель може генерувати контент або розуміти команди в голосі, тексті або зображеннях. Розробники, які бажають попрацювати з GPT-4o, отримають доступ до API, який вдвічі дешевший і вдвічі швидше, ніж GPT-4 Turbo, написав Альтман на X.
  • В рамках нової моделі в голосовому режимі ChatGPT зʼявляться нові функції. Додаток зможе виступати в ролі ШІ-подібного голосового помічника, відповідаючи в режимі реального часу та спостерігаючи за навколишнім світом. Поточний голосовий режим більш обмежений: він відповідає на одне запрошення за один раз і працює тільки з тим, що чує, пише The Verge.
  • До запуску GPT-4o передбачалося, що OpenAI анонсує пошукову систему зі штучним інтелектом, яка конкуруватиме з Google та Perplexity, голосовим помічником, вбудованим у GPT-4, або абсолютно новою та покращеною моделлю GPT-5. 

Контекст

ChatGPT, що започаткував бум генеративного ШІ наприкінці 2022 року, може імітувати людську мову і виконувати різні завдання.

OpenAI випустила рік тому своє останнє велике оновлення ChatGPT. GPT-4 був заявлений як набагато швидший і точніший у своїх відповідях, ніж його попередня модель GPT-3. У липні 2023-го компанія зробила загальнодоступним GPT-4. Доступ отримали усі клієнти, які платять за ChatGPT API.

Пізніше в 2023 році OpenAI випустила GPT-4 Turbo в рамках спроби вирішити проблему, коли модель іноді відмовлялася відповідати на запити.

Нещодавно стало відомо, що OpenAI готується випустити в найближчі місяці наступну версію своєї моделі для ChatGPT – GPT-5.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
Передзамовлення нового номеру Forbes Ukraine. Купуйте зараз за 209 грн замість 279 грн

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні