Оцінка SpaceX зросла до майже $150 млрд після продажу акцій інвесторам – CNBC /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Оцінка SpaceX зросла до майже $150 млрд після продажу акцій інвесторам – CNBC

Getty Images

Оцінка космічної компанії SpaceX Ілона Маска наблизилася до $150 млрд після продажу акцій інвесторами, який відбувся цього тижня, пише CNBC. На початку року капіталізація компанії оцінювалася у $137 млрд.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • SpaceX продала новим та існуючим інвесторам акцій на суму до $750 млн, за $81 за акцію, повідомляє CNBC з посиланням на копію пропозиції про купівлю.
  • Ціна акцій зросла приблизно на 5% порівняно з попереднім продажем за $77 за кожну з оцінкою $137 млрд.
  • Компанія не оголошувала про збільшення нового капіталу, йдеться про вторинний продаж існуючих акцій, зазначає видання. 
  • У квітні Маск заявив, що компанія «не має необхідності залучення фінансування» для подальшої підтримки програм для Starship, Starlink та інших ініціатив. SpaceX зазвичай проводить вторинні раунди двічі на рік, щоб дати співробітникам та іншим акціонерам компанії можливість продати акції.
  • Раніше про плани компанії продати акції повідомляли Bloomberg і WSJ.

Контекст

У січні цього року капіталізація SpaceX зросла до $137 млрд. Тоді компанія теж залучила близько $750 млн через приватне розміщення акцій за ціною $77 за акцію. За даними джерел Bloomberg, SpaceX на балансі має близько $5 млрд вільних коштів.

SpaceX здійснює успішні запуски комерційних вантажів на орбіту, а також працює за контрактом з NASA, доставляючи космонавтів до МКС та назад. 

Дочірня компанія Starlink поступово збільшує своє низькоорбітальне угруповання супутників звʼязку. Інвестори розраховують на IPO Starlink, яке може допомогти їй залучити капітал. Проте аналітики вважають, що Маск вичікує для цього кроку слушний момент. 

Зараз SpaceX – одна з найдорожчих приватних компаній у світі. Для приватних компаній з оцінкою $100 млрд і більше є своя назва – Centicorn або Hectocorn: єдинороги 100 разів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні