SpaceX і Vast планують запустити першу комерційну космічну станцію у 2025 році (відео)
Категорія
Новини
Дата

SpaceX і Vast планують запустити першу комерційну космічну станцію у 2025 році (відео)

Компанія Vast співпрацює зі SpaceX Ілона Маска, щоб запустити свою станцію Haven-1 вже у серпні 2025 року, пише Engadget. Ракета Falcon 9 доставить платформу на низьку навколоземну орбіту.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними Vast, запуск на навколоземну орбіту запланований на ракеті SpaceX Falcon 9 не раніше серпня 2025 року. 
  • Спочатку Haven-1 працюватиме як незалежна космічна станція з екіпажем, а потім буде підключена як модуль до більшої космічної станції Vast, яка зараз розробляється.
  • За цією місією швидко послідує Vast-1, місія польоту людини в космос до Haven-1 на космічному кораблі SpaceX Dragon. Він разом із екіпажем з чотирьох осіб будуть пристиковані до Haven-1 протягом 30 днів під час обертання навколо Землі. 
  • Як зазначає TechCrunch, ціль на 2025 рік є амбітною і може привести до того, що Vast перевершить відомих конкурентів у розгортанні приватної космічної станції. 
  • Зокрема, Blue Origin Джеффа Безоса не планує запускати свій Orbital Reef до другої половини десятиліття, Voyager, Lockheed Martin та Nanoracks не планують експлуатувати свій обʼєкт Starlab до 2027 року, поки що Axiom має найкращі шанси обійти Vast із запланованим запуском наприкінці 2025 року.

Контекст

20 квітня компанія SpaceX з другої спроби запустила найбільшу в історії ракету та корабель – Super Heavy й Starship, але вже за кілька хвилин вона вибухнула після досягнення висоти у майже 40 км. Компанія Ілона Маска транслювала запуск у прямому ефірі. SpaceX заявила, що ракета-носій Super Heavy не змогла відокремитися від Starship.

Маск привітав команду SpaceX із тестовим запуском Starship і написав, що «багато чого навчився для наступного тестового запуску за кілька місяців».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні