Потрійний удар. Статки Маска впали на $13 млрд на тлі фінзвіту Tesla, вибуху ракети SpaceX і видалення галочок у Twitter /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Потрійний удар. Статки Маска впали на $13 млрд на тлі фінзвіту Tesla, вибуху ракети SpaceX і видалення галочок у Twitter

Getty Images

У четвер, 20 квітня, акції Tesla Inc. упали на 9,75%, до $162,99, через невтішні фінрезультати за перший квартал. За даними Bloomberg, статки Ілона Маска впали найбільше з початку року – на $12,6 млрд. Того самого дня ракета Starship від SpaceX вибухнула за чотири хвилини після запуску, а у Twitter видалили колишні сині галочки верифікації.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Падіння ціни акцій Tesla мало негайні наслідки для Маска, його частка в автовиробнику, включаючи акції та опціони, становить більшу частину його статку в $163,9 млрд, хоча SpaceX стала більш важливою зі зростанням її оцінки.
  • Маск є генеральним директором обох компаній, а також соціальної мережі Twitter, яку він придбав минулого року. 
  • Він залишається другою найбагатшою людиною у світі після французького магната Бернара Арно, і цього року його статки збільшилися на $26,8 млрд завдяки приросту Tesla на 32%.
  • У Tesla Маск визнав, що «важко сказати, якою буде маржа», коли його запитали, який рівень прибутковості влаштовує компанію.
  • Що стосується SpaceX, то Маск привітав співробітників і сказав, що з оптимізмом дивиться на прогрес програми.
  • У Twitter, як і обіцяв Маск кілька тижнів тому, багато користувачів втратили колишні сині галочки за те, що вирішили не платити $8 на місяць.

Контекст

Зниження середньої ціни на автомобілі Tesla призвело до зниження прибутку виробника електромобілів у першому кварталі на 24%, до $2,5 млрд, пише The Wall Street Journal. Цьогоріч компанія знизила ціни на моделі в США на 14–25%. «Ми дійшли висновку, що прагнення до збільшення обсягів і більшого автопарку – правильний вибір у цьому випадку, на противагу меншому обсягу і вищій маржі», – заявив Маск.

Компанія SpaceX 20 квітня з другої спроби запустила найбільшу в історії ракету та корабель – Super Heavy й Starship, але вже за кілька хвилин вона вибухнула після досягнення висоти у майже 40 км. Компанія Ілона Маска транслювала запуск у прямому ефірі. SpaceX заявила, що ракета-носій Super Heavy не змогла відокремитися від Starship.

Маск привітав команду SpaceX із тестовим запуском Starship і написав, що «багато чого навчився для наступного тестового запуску за кілька місяців».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні