Категорія
Новини
Дата

Палата представників Конгресу США розгляне пакет санкцій проти «Росатому»

1 хв читання

Комітет Палати представників США із закордонних справ підтримав законопроєкти про запровадження санкцій проти «Росатому» та осіб, що створюють загрози безпеці Запорізької АЕС, повідомляє пресслужба Міненерго. Тепер ці проєкти законів буде винесено на розгляд Палати представників Конгресу США.

Ключові факти

  • За словами міністра енергетики Германа Галущенка, позитивне рішення Комітету є важливим сигналом, який свідчить про рішучість американських партнерів щодо введення санкції проти «Росатому». 
  • Законопроєкт щодо санкцій проти «Росатому» має на меті покласти край залежності США від атомної енергетики РФ. Документом пропонується замінити російських постачальників виробниками зі США та країн-союзників, а також обмежити доступ уряду Росії до доходів у вигляді запровадження санкцій та експортного контролю проти «Росатому».
  • Інший проєкт закону передбачає накладення санкцій на осіб, що «поставили під загрозу цілісність, безпеку або підірвали оперативний контроль України над Запорізькою АЕС». Серед відповідних механізмів, зокрема, передбачено блокування активів, анулювання американської візи та штрафи щодо підсанкційних осіб.

Контекст

Нещодавно президент США Джо Байден підписав закон про заборону імпорту збагаченого урану з Росії, який був схвалений Сенатом Сполучених Штатів.

Україна наполягає на введенні санкцій проти російської атомної галузі у зв’язку з порушенням агресором і безпосередньо персоналом «Росатому» базових принципів ядерної і радіаційної безпеки під час військових дій в Україні і, зокрема, окупації найбільшої в Європі атомної електростанції – Запорізької АЕС.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні