Категорія
Новини
Дата

PepsiCo припинила виробництво Pepsi та 7UP у Росії – Reuters

Американська компанія PepsiCo припинила виробництво Pepsi, 7UP та Mountain Dew у Росії майже через шість місяців після того, як заявила про зупинення продажів та виробництва через вторгнення РФ в Україну, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Оголошення Pepsi було зроблено після того, як агентство Reuters відвідало десятки супермаркетів, роздрібних магазинів та спортивних залів у Москві та за її межами і виявило банки та пляшки Pepsi з датами виробництва у липні та серпні на заводах у Росії. Остання дата продукту Pepsi – 17 серпня.
  • У заяві для Reuters компанія заявила, що припинила виробництво концентратів для PepsiCola, Mirinda, 7Up та Mountain Dew у Росії.
  • «Згодом усі концентрати в Росії були витрачені, а виробництво припинено», – заявив представник PepsiCo 8 вересня. Це були перші публічні коментарі з цього приводу з того часу, як на початку березня компанія оголосила про припинення виробництва, продажів та реклами в Росії.
  • Представник також сказав, що це «узгоджується з оголошенням, яке ми зробили у березні 2022 року», але відмовився коментувати, коли його попросили повідомити оновлену інформацію про продажі та про те, чи були вони зупинені.
  • Згідно з оглядом Reuters, виробництво, що триває, означає, що газовані напої, як і раніше, широко доступні в Москві, а також у Владивостоці на Далекому Сході і в Красноярську в Сибіру. Власник тренажерного залу в Москві повідомив, що розмістив замовлення у Pepsi ще в середині серпня.

Контекст

У 2021 році Росія була третім за величиною ринком для нью-йоркської Pepsi після США та Мексики.

Раніше цього літа московські магазини все ще розпродували запаси іноземного пива через кілька місяців після того, як пивовари заявили, що зупинять виробництво. 

Виробництво конкуруючої компанії Coca-Cola Co з Атланти в Росії також продовжилося після того, як у березні вона заявила про припинення своєї діяльності.

У червні компанія заявила, що її розливна компанія Coca-Cola HBC AG і наявні клієнти в Росії виснажують запаси, після чого виробництво та продаж Coke та інших брендів у Росії припиняться. 

У березні PepsiCo заявила, що продовжить продавати у Росії товари першої необхідності, такі як молоко та інші молочні продукти, дитячі суміші та дитяче харчування. Компанія працює в Росії понад 60 років, і її кола була одним із небагатьох західних продуктів, дозволених у Радянському Союзі до його розпаду, пише агентство.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні