Категорія
Новини
Дата

Переможець аукціону сплатив 480 млн за столичний готель «Козацький»

1 хв читання

До державного бюджету надійшли 480 млн грн від продажу готелю «Козацький» у центрі Києва, повідомила пресслужба Фонду держмайна. Оплата переможцем торгів – сільськогосподарським ТОВ «Надія» – здійснювалася сімома траншами.

Минулого місяця Фонд держмайна продав готель на онлайн-аукціоні в електронній системі «Прозорро.Продажі». 

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Покупець сплатив вартість за сам об’єкт – 400 млн грн та суму ПДВ – 80 млн грн. Також погасив кредиторську заборгованість перед бюджетом – 9,1 млн грн.
  • Останній платіж відбувся 6 серпня.
  • ФДМУ зазначає, що успішний аукціон малої приватизації доводить, що продаж подібних об’єктів на часі. 
  • «Приватизація таких активів спрямована на підвищення ефективності використання держмайна та зменшення витрат на його утримання з боку держави», – повідомила пресслужба ФДМУ.

Контекст

«Козацький» – тризірковий готель на вул. Михайлівській, фасад якого виходить на Майдан Незалежності. Ця восьмиповерхова будівля, зведена у 1983 році, розташована на земельній ділянці площею 0,24 га з правом постійного користування.

Загальна площа готелю – 9513 кв. м. У ньому є 135 номерів у семи категоріях: від «економ» до «де люкс», працюють кафе-кав’ярня, ресторан, п’ять залів для конференцій і банкетів, парковка.

18 липня відбулися онлайн-торги з продажу готелю «Козацький». Ціна зросла майже в 2,6 раза. В аукціоні брали участь три учасники. Переможцем стало сільськогосподарське ТОВ «Надія».

Основна діяльність ТОВ «Надія» – розведення великої рогатої худоби молочних порід, свідчать дані YouControl. Виторг підприємства за 2023 рік – 434 млн грн, йдеться на аналітичному порталі.

Бенефіціар компанії – Сергій Сподін. Раніше серед бенефіціарних власників ТОВ «Надія» був Анатолій Юркевич із «Мілкіленд-Україна», свідчать дані Опендатабот.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд