Категорія
Новини
Дата

Inzhur Андрія Журжія відмовилася від участі у приватизації готелю «Україна». Майже 140 млн грн, залучені у інвесторів на нього та готель «Козацький», повернуть

2 хв читання

Інвестиційна компанія Inzhur Андрія Журжія оголосила, що відмовляється від планів придбати готель «Україна» у центрі Києва, який належить державі. Під купівлю цього обʼєкту, а також іншого готелю на Майдані незалежності «Козацький» компанія зібрала фонд, у який 1346 інвесторів вклали 138,6 млн грн. 8 липня Inzhur програла аукціон з продажу «Козацького». Відмову від участі у торгах за готель «Україна» компанія пояснила зависокою стартовою ціною, яка перевищує 1 млрд грн. Залучені кошти Inzhur обіцяє повернути на брокерські рахунки інвесторів до 9 серпня.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Стартова вартість лота на онлайн-торгах з продажу готелю «Козацький» становила понад 155 млн грн. За даними «ПрозорроПродажі», на аукціоні змагалося три учасники, під час торгів ціна зросла у понад 2,5 рази – до 400 млн грн. Переможцем стало сільськогосподарська компанія «Надія». «Інжур», що брала участь у цьому через фонд Inzhur Hotel посіла друге місце.
  • Аукціон з приватизації готелю «Україна» запланований у системі «Прозорро.Продажі» на 18 вересня. Оголошена стартова ціна готелю – 1,047 млрд грн. «Ми проаналізували початкову ціну аукціону і вважаємо її завищеною, – йдеться у повідомленні на Facebook-сторінці Inzhur. – Команда Inzhur не впевнена, що із такою ціною на нього взагалі хтось прийде».
  • У дописі компанії також зазначається, що «інтерес українців до готельного бізнесу під час війни помітно знизився».
  • Залучені кошти Inzhur обіцяє повернути на брокерські рахунки клієнтів до 9 серпня. Їх можна буде вивести на банківську картку. Компанія пропонуватиме інвесторам натомість перевкласти кошти у свої інші фонди.

Контекст

Фонд державного майна України виставив на приватизацію готель «Козацький» у Києві на Майдані Незалежності 21 червня.

Готель «Україна» був виставлений на приватизацію 18 січня. За словами голови ФДМУ Віталія Коваля, готель накопичив понад 45 млн грн боргів. Готель має 365 номерів, вісім конференц-залів, бізнес-центр, ресторан та інші обʼєкти інфраструктури.

Засновником та інвестором Inzhur є девелопер та екснардеп від фракції «Самопоміч» Андрій Журжій. Проєкт позиціонує себе як REIT інвестиційна компанія (Real Estate Investment Trust). Вона збирає інвесторів для купівлі різних обʼєктів нерухомості. У портфелі пʼять інвестиційних фондів: Inzhur Ocean (під купівлю ТРЦ Ocean Plaza), Inzhur Житній (Житній ринок), Inzhur 1001 (будівля на Київщині, яку орендує мережа «Сільпо»), Inzhurbud (ЖК «Оптимісто»), Inzhur 2001 (будівля, яку орендує McDonaldʼs). 

Журжій є засновником девелоперської компанії Smile Development (побудувала та продала інвесторам понад 30 супермаркетів «Сільпо»/«Фора», а також є забудовником ЖК «Оптимісто» на Київщині) та компанією з управління активами Інвестиційні партнери.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд