Категорія
Новини
Дата

Переселенцям допоможуть знайти житло та отримати допомогу. «Укрзалізниця» запустила новий проєкт

1 хв читання

«Укрзалізниця» за підтримки Мінцифри та Офісу президента запускає проєкт «Там, де вас чекають». Його мета – спростити процес евакуації, знаходження житла й отримання гуманітарної допомоги на новому місці переселенцям, ідеться у повідомленні УЗ.

Ключові факти 

  • Мінцифри створило спеціальний сайт, на якому відображається кількість місць, які кожна область може запропонувати для безкоштовного розселення тимчасово переміщених громадян України. 
  • Також там є номери телефонів контактних центрів у кожній області, куди можна звертатися самостійно із відповідним запитом – місцеві органи влади супроводжуватимуть евакуйованих українців від вокзалів до місця розселення.
  • На пʼяти «відправляючих» вокзалах – у Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі та Лозовій – стюарди реєструватимуть тих, хто евакуюється, в єдиній системі та допомагатимуть визначитися із місцем майбутнього тимчасового поселення. 
  • На чотирьох «приймаючих» вокзалах – у Львові, Ужгороді, Чернівцях та Івано-Франківську – евакуйованих, які були зареєстровані, вже зустрічатимуть інші співробітники залізниці та волонтери, які організовано передадуть їх представникам місцевої влади. Ті, у свою чергу, доставлять евакуйованих з вокзалу до місця поселення. 
  • Зареєструватись у системі можна буде не тільки на вокзалі, а й у деяких поїздах. Пасажири можуть залишити заявку на евакуацію з проживанням самостійно через контактний центр «Укрзалізниці» за номером 0 800 503 111. Тим, хто не встиг зробити це самостійно, допомагатимуть працівники УЗ на вокзалах та в поїздах.

Контекст

Після початку повномасштабної війни РФ проти України понад 7,7 млн українців стали внутрішньо переміщеними особами. За даними МОМ, частка переселенців у загальній кількості населення України зросла до 17,5%, тобто кожна шоста людина стала внутрішньо переміщеною особою. Останнє дослідження, проведене з 11 по 17 квітня, показало, що не менше 60% внутрішньо переміщених осіб становлять жінки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні