Категорія
Новини
Дата

Переселенцям допоможуть знайти житло та отримати допомогу. «Укрзалізниця» запустила новий проєкт

«Укрзалізниця» за підтримки Мінцифри та Офісу президента запускає проєкт «Там, де вас чекають». Його мета – спростити процес евакуації, знаходження житла й отримання гуманітарної допомоги на новому місці переселенцям, ідеться у повідомленні УЗ.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • Мінцифри створило спеціальний сайт, на якому відображається кількість місць, які кожна область може запропонувати для безкоштовного розселення тимчасово переміщених громадян України. 
  • Також там є номери телефонів контактних центрів у кожній області, куди можна звертатися самостійно із відповідним запитом – місцеві органи влади супроводжуватимуть евакуйованих українців від вокзалів до місця розселення.
  • На пʼяти «відправляючих» вокзалах – у Києві, Харкові, Одесі, Запоріжжі та Лозовій – стюарди реєструватимуть тих, хто евакуюється, в єдиній системі та допомагатимуть визначитися із місцем майбутнього тимчасового поселення. 
  • На чотирьох «приймаючих» вокзалах – у Львові, Ужгороді, Чернівцях та Івано-Франківську – евакуйованих, які були зареєстровані, вже зустрічатимуть інші співробітники залізниці та волонтери, які організовано передадуть їх представникам місцевої влади. Ті, у свою чергу, доставлять евакуйованих з вокзалу до місця поселення. 
  • Зареєструватись у системі можна буде не тільки на вокзалі, а й у деяких поїздах. Пасажири можуть залишити заявку на евакуацію з проживанням самостійно через контактний центр «Укрзалізниці» за номером 0 800 503 111. Тим, хто не встиг зробити це самостійно, допомагатимуть працівники УЗ на вокзалах та в поїздах.

Контекст

Після початку повномасштабної війни РФ проти України понад 7,7 млн українців стали внутрішньо переміщеними особами. За даними МОМ, частка переселенців у загальній кількості населення України зросла до 17,5%, тобто кожна шоста людина стала внутрішньо переміщеною особою. Останнє дослідження, проведене з 11 по 17 квітня, показало, що не менше 60% внутрішньо переміщених осіб становлять жінки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні