Категорія
Новини
Дата

Philip Morris інвестує понад $30 млн у нове виробництво на Львівщині

Philip Morris International інвестує понад $30 млн у запуск нового виробництва у Львівській області, йдеться в пресрелізі тютюнової компанії. Нову фабрику планують запустити на початку 2024 року. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Локація для нового виробництва була запропонована урядовим офісом із залучення та підтримки інвестицій (UkraineInvest).
  • Підготовчі роботи до будівництва фабрики компанія планує розпочати у липні 2023 року. Очікується, що виробництво буде запущено у першому кварталі 2024 року. 
  • На новій фабриці працюватиме понад 250 людей, переважно на виробництві. Працевлаштування першочергово буде запропоновано працівникам харківського підприємства «Філіп Морріс», зазначили в компанії.
  • «Ця інвестиція є потужним сигналом для інших міжнародних інвесторів – впевненості в економіці України, українському народові та майбутньому України», – заявив Массімо Андоліна, президент європейського регіону Philip Morris International
  • «Ми не чекаємо кінця війни – ми інвестуємо зараз», – додав Максим Барабаш, гендиректор «Філіп Морріс Україна».

Контекст

Philip Morris International, до якої входить ПрАТ «Філіп Морріс Україна», в Україні працює понад 20 років, володіє фабрикою у Харківській області. На підприємствах компанії до російського вторгнення працювало близько 1300 осіб. До війни фабрика була експортним хабом для більш ніж 20 країн світу, зокрема таких великих ринків, як Японія та Єгипет.

Через зупинку виробництва у Харківській області «Філіп Морріс» у квітні минулого року почав імпортувати продукцію в Україну. Поставки на український ринок забезпечують вісім підприємств PMI.

У серпні минулого року повідомлялося, що Philip Morris випускатиме сигарети на фабриці конкурента в Києві.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні