Категорія
Новини
Дата

Philip Morris припинить продаж традиційних цигарок у Великій Британії в найближчі 10 років. Компанія пропонує курцям переходити на альтернативи

Американська цигаркова й тютюнова компанія Philip Morris припинить продаж традиційних цигарок у Великій Британії в найближчі 10 років. Про це повідомив газеті Daily Mail гендиректор компанії Яцек Ольчак.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Ольчак із Philip Morris порівняв цигарки з бензиновими автомобілями, які будуть заборонені у Великій Британії до 2030 року. Він закликав уряд країни зробити те саме з цигарками, пише The Telegraph.
  • Ті, хто хоче продовжувати палити, зможуть перейти на сучасні альтернативи, такі як електронні цигарки або пристрої нагрівання тютюну, які вважаються менш шкідливими, зазначив Ольчак. Утім, Всесвітня організація здоровʼя стверджує, що альтернативи куріння майже такі само шкідливі.
  • Намір поступово відмовитися від традиційних цигарок також частково обумовлений політикою уряду. Велика Британія зобовʼязалася до 2030 року скоротити поширеність куріння на третину, до 5%. Крім того, цигарки у країні обкладаються високими податками: £244,8 за 1000 цигарок, плюс 16,5% від роздрібної ціни, плюс £0,22 з покупців за пачку з 20 цигарок. З 2016 року усі цигарки в країні також продаються в однакових упаковках. Перехід на однакові упаковки зменшив виторг компаній на 13% (£31 млн), пишуть учені в науковому журналі Tobacco Control.

Важливі цифри

За даними Всесвітньої організації охорони здоровʼя, куріння щорічно вбиває більше 8 млн осіб у всьому світі.

Контекст

Philip Morris International Inc. було засновано в 1900 році, вона входила до складу Altria Group, а у березні 2008 року відділилася у незалежну компанію зі штаб-квартирою в Лозанні, Швейцарія. В Україні її філія «Філіп Морріс Україна» відкрилася в 1993 році. Philip Morris продає свою продукцію в понад 180 країнах світу. Їй, зокрема, належать бренди L&M, Chesterfield, Parliament, Marlboro та системи нагрівання тютюну IQOS.

При Ольчаку, який став виконавчим директором на початку цього року після майже 30 років роботи в компанії, Philip Morris вклала значні кошти в альтернативи палінню, включаючи флагманський продукт IQOS – пристрій, схожий на цигарку, який нагріває тютюн, а не спалює його. Він має понад 20 млн користувачів у всьому світі. Компанія отримує майже чверть свого доходу від альтернативних продуктів куріння, пише Financial Times. Глобальний валовий дохід компанії за 2020 рік склав $76 млрд. 

У березні Philip Morris зобовʼязалася отримувати половину свого доходу від продуктів без диму. Компанія придбала британського виробника інгаляторів для доставки ліків Vectura за $1,2 млрд. Також Philip Morris придбала за $820 млн виробника нікотинової жувальної гумки і пероральних знеболюючих засобів Fertin Pharma. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні