Категорія
Новини
Дата

Тютюнова компанія Philip Morris купує виробника медичних товарів для інгаляцій Vectura за $1,2 млрд. Мета – отримувати до 50% доходу від продуктів без диму

Американська глобальна сигаретна й тютюнова компанія Philip Morris купує виробника медичних товарів для інгаляцій Vectura за $1,2 млрд. Придбання має прискорити реалізацію безнікотинової стратегії Beyond Nicotine тютюнової компанії.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Beyond Nicotine передбачає, зокрема, розвиток доставки препаратів для лікування дихальних шляхів і товарів для доглядом за здоров’ям. Товари без нікотину мають принести не менше $1 млрд доходу до 2025 року, розраховує Philip Morris. Загалом, компанія прагне генерувати понад 50% загального доходу від бездимних продуктів до 2025 року.
  • Philip Morris запропонувала 150 пенсів готівкою за кожну акцію Vectura. У травні 2021 року інвестиційна група Carlyle пропонувала купити Vectura за 136 пенсів за акцію. Наразі пропозицію Carlyle відхилено на користь Philip Morris, зазначає Reuters.
  • Vectura уточнила Bloomberg, що оцінює угоду з Philip Morris в $1,5 млрд з урахуванням недавньої виплати дивідендів.
  • Операцію планують закрити в другій половині 2021 року за умови погодження акціонерами та контролюючими органами. Після купівлі Vectura збереже свою автономію

Контекст

Британська компанія Vectura заснована в 1997 році. Вона виробляє інгалятори і небулайзери, які дають змогу пацієнтам вдихати ліки. З 2012 року продажі 13 інгаляційних препаратів Vectura на ринку склали понад $11 млрд. У 2020 році дохід Vectura склав приблизно $245 млн.

Philip Morris International Inc. було засновано в 1900 році, вона входила до складу Altria Group. З 28 березня 2008 року виділена у незалежну компанію зі штаб-квартирою в Лозанні (Швейцарія). В Україні її філія відкрилася в 1993 році – «Філіп Морріс Україна». Philip Morris продає свою продукцію в понад 180 країнах світу. Їй, зокрема, належать бренди L&M, Marlboro та системи нагрівання тютюну IQOS.

Цього місяця Philip Morris також придбала за $820 млн виробника нікотинової жувальної гумки і пероральних знеболюючих засобів Fertin Pharma. Розширення бізнесу Philip Morris на нетютюнові підприємства може дати певний захист від регуляторних загроз. Зокрема, British American Tobacco подала в суд на Philip Morris через патенти, які можуть призвести до заборони на ввезення в США стіків для IQOS.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні