Категорія
Новини
Дата

Уряд США має на підконтрольних гаманцях $5 млрд у біткоїнах – WSJ

Уряд США – один із найбільших власників біткоїна у світі. Цифрові активи, які зберігаються на гаманцях американських міністерств та відомств, оцінюються у понад $5 млрд, пише The Wall Street Journal

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Близько 200 000 біткоїнів були конфісковані у кіберзлочинців або вилучені з чорного ринку. Ці активи зберігаються на апаратних гаманцях, які контролює Мінʼюст США та інші відомства.
  • Деякі урядові гаманці публічні, і криптоспільнота пильно стежить за ними, остерігаючись негативного впливу від разового продажу великої кількості монет на глобальний крипторинок, загальна капіталізація якого оцінюється у понад $1 трлн.
  • Процес конвертації біткоїна у фіатну валюту досить бюрократичний і займає багато часу, зазначають опитані виданням експерти. 
  • Уряд може отримати право власності на вилучені активи тільки після рішення суду про конфіскацію. Вже після того він передає їх Службі маршалів США – відомству, що відповідає за ліквідацію конфіскованих активів. 
  • Схвалення продажу проходить кілька інстанцій перед тим, як монети можуть бути реалізовані на біржі.

Контекст

Вперше Служба маршалів США реалізувала на біржі частину конфіскованих криптоактивів у січні 2021 року. Це відбувалося невеликими обсягами, щоб уникнути негативного впливу на вартість криптовалюти. 

У 2016 році, коли криптобіржу Bitfinex зламав підприємець Ілля Ліхтенштейн, біткоїн коштував близько $600. До того часу, коли Ліхтенштейна та його дружину Хізер Морган заарештували у 2022 році, а Мінʼюст оголосив про найбільшу в історії конфіскацію близько 95 000 біткоїнів, ціна піднялася до $44 000.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні