Категорія
Новини
Дата

Південний ГЗК відвантажує залізорудний концентрат у Європу залізницею, поставки до Азії призупинені через заблоковане море

Вироблений залізорудний концентрат Південний ГЗК відвантажує залізницею до Європи. Тим часом відправлення товарної продукції до Азії та Північної Африки призупинено. Проблема повʼязана з блокадою Чорного моря військовим флотом Росії. Про це компанія повідомила на своєму сайті.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти:

  • Комбінат повністю виконує план березня з випуску залізорудного концентрату, повідомляє компанія. Виробничі потужності підприємства забезпечені електроенергією, паливно-мастильними та витратними матеріалами.
  • Стабільно працює рудоуправління Південного комбінату. 16 березня в карʼєрі провели контрольований масовий вибух – перший з початку війни. Обсяг підготовленої до екскавації гірничої маси становить 350 000 кубічних метрів.
  • Вироблений залізорудний концентрат Південний ГЗК відвантажує залізницею до Європи. Тим часом відправлення товарної продукції до Азії та Північної Африки призупинено. Проблема повʼязана з блокадою Чорного моря військовим флотом Росії.

Контекст:

Наприкінці лютого на Південному комбінаті утворився дефіцит пального, куль для млинів, фільтрувальної тканини. Складнощі виникли через порушення логістики з Києва, Харкова та Маріуполя. Наразі постачання необхідних для виробництва товарно-матеріальних цінностей поступово відновлюється. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні