Платформа з відвертим контентом OnlyFans заборонить порно. Навіщо змінюватися, якщо це прибутково /Shutterstock
Категорія
Новини
Дата

Платформа з відвертим контентом OnlyFans заборонить порно. Навіщо змінюватися, якщо це прибутково

Shutterstock

Британський сервіс продажу контенту за передплатою OnlyFans з жовтня блокуватиме фото і відео порнографічного змісту, пише Bloomberg. Саме популярність сервісу серед секс-працівників дозволила власнику OnlyFans Леоніду Радвінському – американцю українського походження – стати доларовим мільярдером. З чим пов’язана заборона та як це вплине на фінансові показники компанії

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Блокування стосуватиметься не всіх матеріалів сексуального характеру. Користувачі зможуть публікувати фотографії і відео в оголеному вигляді за умови відповідності нової політики OnlyFans. Що саме передбачатимуть нові правила компанія ще не уточнила.

Зараз правила платформи забороняють контент, в якому хтось когось ґвалтує або бʼє, пише CNN. Також заборонена реклама ескорт-послуг та торгівлі людьми з метою сексуальної експлуатації або проституції. З 16 квітня авторам також заборонено публікувати контент відверто сексуального характеру, «відзнятий у громадському місці, де перехожі з великою ймовірністю можуть побачити дії авторів», пише Vice. «Можна оголятися на відкритому повітрі, якщо це законно в юрисдикції, де контент опублікований, або якщо це приватна територія», – зауважує видання.

OnlyFans перевіряє завантажений контент та авторів за допомогою автоматизованих систем та модераторів. У липні 2021 року OnlyFans схвалив 114 065 акаунтів авторів з 279 222 заявок; платформа деактивувала 15 акаунтів після виявлення в них дитячого порно, за даними Variety.

Чому змінюються правила

OnlyFans посилює правила з жовтня, тому що прагне «забезпечити довгострокову стійкість платформи» і «залишатися місцем для інклюзивної спільноти». Для цього компанія навіть запустила окремий безкоштовний потоковий сервіс без матеріалів сексуального характеру – OFTV. Платформа публікує оригінальний контент авторів OnlyFans на теми фітнесу, кулінарії, розваг, здоровʼя, музики тощо.

Нові правила також потрібні, щоб компанія легше працювала з банками і постачальниками платіжних послуг. Фінансові установи обережно ставляться до грошей від платформ з контентом для дорослих, пояснює TechCrunch. «Більшість сервісів для дорослих постійно бояться втратити прихильність фінустанов і доступ до капіталу», – пише видання. OnlyFans веде переговори про залучення нового фінансування з оцінкою на понад $1 млрд, пише Bloomberg. Сервіс шукає інвесторів, які допоможуть йому стати популярнішим і не асоціюватися з порнографією, щоб більше рекламодавців розміщувалися на платформі.

OnlyFans заборонив публікувати надто відвертий контент після розслідування BBC, яке вийшло 20 серпня. Журналісти виявили, що OnlyFans свідомо не карав авторів за незаконний контент і давав три попередження, перш ніж його видалити. А якщо заборонений контент публікували популярні автори, правила були ще менш суворими. На OnlyFans також було багато дитячого контенту, який не видаляли і не блокували.

10 серпня конгресмени США вже закликали розслідувати OnlyFans і відключити його від платіжних систем. Причина – дитяча порнографія і відсутність механізмів її блокування.

Вплив на бізнес

OnlyFans дозволяє творцям контенту – музикантам, а також зіркам еротики і порно – продавати відео, повідомлення і статті передплатникам сервісу, які платять за підписку від $5 до $50 на місяць. Автор отримує 80% коштів, комісія сервісу – 20%.

Через пандемію COVID-19, студії почали знімати менше фільмів – як для дорослих, так і звичайних. А люди стали проводити більше часу вдома. Кількість творців OnlyFans тим часом зросла майже впʼятеро, до 1,6 млн, серед них зірки Cardi B, DJ Khaled, Fat Joe і Ребекка Мінкофф, а кількість підписників виросла на понад на 500%, до 82 млн. В результаті за минулий фінансовий рік (закінчився в листопаді 2020 року) сервіс збільшив дохід на 540%, до $400 млн. Прибуток зріс до $60 млн з $6,6 млн.

Такий успіх зробив американського бізнесмена українського походження Радвінського, 39, доларовим мільярдером. Він володіє приблизно 75% OnlyFans.

Аналітики пророкували сервісу подальше зростання – дохід до $1,2 млрд у 2021 році та до $2,5 млрд у 2022 році, пише Forbes. Утім, через рішення заборонити надто відвертий сексуальний контент, доходи можуть впасти на 25% протягом наступних декількох місяців, каже керівництво OnlyFans, пише Financial Times.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні