Категорія
Новини
Дата

Польща може слідом за Латвією заборонити імпорт агропродукції з Росії

Польща проаналізує наслідки рішення Латвії заборонити імпорт російських агропродуктів і не виключає, що сама зробить відповідні кроки, повідомив премʼєр-міністр Дональд Туск, пише Bloomberg.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Польща аналізуватиме, чи варто забороняти імпорт російської продукції. Туск планує обговорити це питання на зустрічі з протестуючими фермерами пізніше в четвер, оскільки проблема надмірної пропозиції та «нерівної» конкуренції повʼязана не лише з торгівлею з Україною, а й з експортом із Росії та Білорусі, заявив він журналістам у Варшаві.
  • Напередодні премʼєр-міністри Польщі та Латвії домовилися обʼєднати зусилля, щоб переконати європейських лідерів вжити заходів щодо імпорту продовольства зі сходу.

Контекст

Цього місяця латвійський парламент ухвалив поправки до закону про сільське господарство та розвиток села, які забороняють імпорт сільськогосподарської та кормової продукції з РФ та Білорусі для споживання в Латвії. Також забороняється ввезення цієї продукції з третіх країн, якщо вона походить з РФ чи Білорусі. Заборона на імпорт поширюватиметься на сільськогосподарську та тваринницьку продукцію, яка залишається в Латвії, а не на ту, що транспортується до інших країн-членів Європейського Союзу. Заборона діятиме до 1 липня 2025 року.

Водночас Туск 28 лютого заявив, що польський та український уряди ведуть переговори про тимчасове закриття кордону для призупинення торгівлі. В українських Мінекономіки і Мінтрансі спростували це, наголосивши, що така опція під час переговорів взагалі не озвучувалася.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні