Тисячі польських фермерів вийшли на вулиці Варшави /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Польські фермери мітингують у Варшаві проти екологічної політики ЄС та імпорту з України (фото)

Тисячі польських фермерів вийшли на вулиці Варшави Фото Getty Images

Тисячі польських фермерів вийшли на вулиці Варшави у вівторок, 27 лютого, з національними прапорами, протестуючи проти імпорту агропродукції з України та «Зеленої угоди» Європейського Союзу, пише Reuters.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Фермери по всій Європі вже кілька тижнів протестують проти обмежень, які на них накладають правила ЄС «Зелена угода», спрямовані на боротьбу зі зміною клімату. 
  • Також вони нарікають на недобросовісну конкуренцію з боку країн за межами ЄС, особливо України.
  • Польські фермери зібралися в центрі Варшави, а потім попрямували до парламенту, а згодом до офісу премʼєр-міністра.
Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Getty Images

Попередній слайд
Наступний слайд
  • «Ми протестуємо, тому що хочемо, щоб «Зелена угода» була скасована, оскільки вона призведе наші ферми до банкрутства.., – сказав фермер Каміл Войцеховський. – І те, що нам платять за нашу роботу, поменшало через приплив зерна з України, і це наша друга вимога – перекрити приплив зерна з України».
  • Премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск заявив під час візиту до Праги у вівторок, що ЄС має вирішити проблеми, які виникли через рішення відкрити свої кордони для імпорту українських агропродуктів.

Контекст

Екологічна стратегія Євросоюзу передбачає досягнення кліматичної нейтральності до 2050 року та вимагає від фермерів задля цього скоротити використання пестицидів та добрив, звільнити частину землі для несільськогосподарського використання. Європейські фермери вважають цілі та методи їхнього досягнення нереалістичними.

Також фермери вимагають протидіяти українському експорту у відповідь на пропозицію Єврокомісії продовжити безмитну торгівлю з Україною до 2025 року. Чого хочуть польські фермери від ЄС та власного уряду і до чого тут Україна, читайте в матеріалі Forbes.

Цього місяця польські фермери розпочали серію протестів по всій країні, які включали майже повну блокаду всіх українських прикордонних переходів, а також мітинги на дорогах по всій країні.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні