Категорія
Новини
Дата

Польські протестувальники почали блокувати рух автобусів і легкових авто у ПП «Медика – Шегині» (оновлено)

У середу, 20 березня, на дорозі перед пунктом пропуску «Медика», суміжному з українським пунктом пропуску «Шегині» розпочалося обмеження руху автобусів, повідомляє Державна прикордонна служба. Також протестувальники вирішили не пропускати і легкові автомобілі. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Протестувальники планують пропускати по одному автобусу на дві години, як на в’їзд в Україну, так і на виїзд. 
  • Про терміни проведення блокування руху наразі невідомо.
  • Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко повідомив «Укрінформ», що станом на сьогодні блокування руху вантажівок здійснюється на пʼяти пунктах пропуску.
  • Зокрема, польські протестувальники взагалі не пропускали вантажівки в бік Польщі по напрямку пунктів пропуску «Ягодин» та «Рава-Руська», де фіксуються нульові показники перетину кордону на виїзд з України, а також пропускають на вʼїзд в Польщу лише кілька вантажівок за добу по напрямку «Шегині».
  • За його словами, також польські фермери пропускають через ПП «Ягодин» і «Шегині» вкрай малу кількість автівок, які слідують з Польщі в Україну – за минулу добу це 70 та 40 відповідно.
  • Оновлено. Станом на 15:55 протестувальники заблокували рух усього транспорту у ПП «Медика – Шегині», зокрема, вантажівок і автобусів орієнтовно до 20:00.
  • Також учасники акцій протесту не пропускатимуть і легкові автомобілі, але для них на суміжній стороні є можливість об’їзду мітингувальників, повідомляє Держприкордонслужба.

Контекст

Прикордонна криза між Польщею та Україною триває понад рік: протести то вщухають, то набирають нових обертів, кордон блокували як польські перевізники, так і фермери.

Наразі кордон блокують польські фермери, їхні актуальні вимоги більше стосуються невдоволення аграрною та «зеленою» політикою ЄС. Деталі загострення ситуації читайте у хронології польсько-української кризи від Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні