Категорія
Новини
Дата

Польські протестувальники почали блокувати рух автобусів і легкових авто у ПП «Медика – Шегині» (оновлено)

1 хв читання

У середу, 20 березня, на дорозі перед пунктом пропуску «Медика», суміжному з українським пунктом пропуску «Шегині» розпочалося обмеження руху автобусів, повідомляє Державна прикордонна служба. Також протестувальники вирішили не пропускати і легкові автомобілі. 

Ключові факти

  • Протестувальники планують пропускати по одному автобусу на дві години, як на в’їзд в Україну, так і на виїзд. 
  • Про терміни проведення блокування руху наразі невідомо.
  • Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко повідомив «Укрінформ», що станом на сьогодні блокування руху вантажівок здійснюється на пʼяти пунктах пропуску.
  • Зокрема, польські протестувальники взагалі не пропускали вантажівки в бік Польщі по напрямку пунктів пропуску «Ягодин» та «Рава-Руська», де фіксуються нульові показники перетину кордону на виїзд з України, а також пропускають на вʼїзд в Польщу лише кілька вантажівок за добу по напрямку «Шегині».
  • За його словами, також польські фермери пропускають через ПП «Ягодин» і «Шегині» вкрай малу кількість автівок, які слідують з Польщі в Україну – за минулу добу це 70 та 40 відповідно.
  • Оновлено. Станом на 15:55 протестувальники заблокували рух усього транспорту у ПП «Медика – Шегині», зокрема, вантажівок і автобусів орієнтовно до 20:00.
  • Також учасники акцій протесту не пропускатимуть і легкові автомобілі, але для них на суміжній стороні є можливість об’їзду мітингувальників, повідомляє Держприкордонслужба.

Контекст

Прикордонна криза між Польщею та Україною триває понад рік: протести то вщухають, то набирають нових обертів, кордон блокували як польські перевізники, так і фермери.

Наразі кордон блокують польські фермери, їхні актуальні вимоги більше стосуються невдоволення аграрною та «зеленою» політикою ЄС. Деталі загострення ситуації читайте у хронології польсько-української кризи від Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні