Категорія
Гроші
Дата

Велика прикордонна криза. Чому Польща блокує кордон з Україною? Хронологія подій, що почалися вже понад рік тому

Вже більше року польські протести на кордоні з Україною то вщухають, то набирають обертів. Через це частина вітчизняних перевізників та виробників не можуть безперешкодно та вчасно доставляти свої товари на ринки інших країн, а бюджет України недоотримує мільйони гривень. Із чого все почалося – хронологія подій

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Криза на українсько-польському кордоні наростає. 11 березня польські протестувальники зупинили пасажирські автобуси, повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. Пасажирів затримують без пояснення причин, додав він. Генеральне консульство України в Любліні блокування автобусів не підтвердило. 

Польські фермери та перевізники періодично блокують кордон із лютого 2023-го. Тоді було вперше заблоковано пункт пропуску «Дорогуськ», потім у березні – одну з доріг державного значення. Поточна блокада триває безперервно з 9 лютого 2024-го. Вона ускладнює рух вантажівок і з боку Польщі – станом на 12 березня в чергах на п’яти напрямках їх близько 1500, повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні