Категорія
Гроші
Дата

Forbes Digital

Велика прикордонна криза. Чому Польща блокує кордон з Україною? Хронологія подій, що почалися вже понад рік тому

2 хв читання

Вже більше року польські протести на кордоні з Україною то вщухають, то набирають обертів. Через це частина вітчизняних перевізників та виробників не можуть безперешкодно та вчасно доставляти свої товари на ринки інших країн, а бюджет України недоотримує мільйони гривень. Із чого все почалося – хронологія подій

Криза на українсько-польському кордоні наростає. 11 березня польські протестувальники зупинили пасажирські автобуси, повідомив міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков. Пасажирів затримують без пояснення причин, додав він. Генеральне консульство України в Любліні блокування автобусів не підтвердило. 

Польські фермери та перевізники періодично блокують кордон із лютого 2023-го. Тоді було вперше заблоковано пункт пропуску «Дорогуськ», потім у березні – одну з доріг державного значення. Поточна блокада триває безперервно з 9 лютого 2024-го. Вона ускладнює рух вантажівок і з боку Польщі – станом на 12 березня в чергах на п’яти напрямках їх близько 1500, повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні