Категорія
Новини
Дата

«Було схоже на ультиматум». Посол Польщі пояснив, чому уряд Туска не приїхав на кордон на зустріч з урядом України

Посол Польщі Ярослав Гузи Євген Перебийніс фермери /Пресслужба МЗС України

Посол Польщі в Україні Ярослав Гузи та заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс. Фото Пресслужба МЗС України

Уряд Польщі не хотів, щоб складалося враження, ніби він реагує на ультиматуми України. Тому і не приїхав 23 лютого на кордон на зустріч з українськими урядовцями. Це пояснив в інтерв’ю Forbes Ukraine посол Польщі в Україні Ярослав Гузи.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти:

  • 21 лютого президент Володимир Зеленський закликав польських урядовців та представників Єврокомісії зустрітись з членами уряду України на польсько-українському кордоні, щоб розв’язати прикордонну кризу, яка триває понад рік. Українська делегація приїхала на кордон 23 лютого, але польські колеги на зустріч так і не прибули.
  • У демократіях для політиків важлива власна публіка, коментує це питання Гузи. «Український уряд та президент Зеленський хотіли показати громадянам свою позицію. Тому поїхали на кордон. А польський уряд не хотів, щоб виглядало так, ніби він реагує на щось схоже на ультиматум», – пояснює він.
  • Політика у демократії – це також і шоу, але дискусії не мають відбуватись через медіа, додає посол. «Медіа завжди хочуть бути читабельними. Політики іноді думають так само. Але це не впливає на розвʼязання проблеми. Іноді краще шукати компроміс за столом, коли медіа – за дверима», – додав він.

Контекст:

Прикордонна криза між Польщею та Україною триває понад рік: протести то вщухають, то набирають нових обертів, кордон блокували як польські перевізники, так і фермери.

Наразі кордон блокують польські фермери, їхні актуальні вимоги більше стосуються невдоволення аграрною та «зеленою» політикою ЄС. Деталі загострення ситуації читайте у хронології польсько-української кризи від Forbes Ukraine.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні