Польські перевізники планують відновити протести на кордоні вже цього тижня /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Польські перевізники планують відновити протести на кордоні вже цього тижня

Getty Images

Польські перевізники з Люблінського та Підкарпатського воєводств мають намір відновити акції протесту і повернутися на кордон з Україною вже у пʼятницю, 1 березня, пише RMF FM. Мітинг перевізників було призупинено у січні.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • У планах перевізників з 1 березня відновити блокування пунктів пропуску «Гребенне – Рава-Руська», «Дорогуськ – Ягодин», «Корчова – Краківець», а також, можливо, «Медика – Шегині».
  • Перевізники скаржаться, що українці витісняють їх із ринку, тож вимагають повернути дозвільну систему на перевезення.
  • Минулого тижня міністр інфраструктури Польщі Даріуш Клімчак запевнив, що памʼятає про вимоги транспортних перевізників. Тим часом транспортна галузь чекає на конкретні законодавчі акти.
  • «У нас було повідомлення від Мінінфраструктури про те, що буде представлений законопроєкт, який посилить перевірки українських перевізників, пройшли наступні тижні – ми не маємо проєкту», – сказав Мацей Вроньський, президент Асоціації транспорту та логістики Польщі.

Контекст

З 6 листопада перевізники Польщі розпочали страйк на кордоні з Україною, заблокувавши три пункти пропуску для проїзду вантажного транспорту: «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська» та «Дорогуськ – Ягодин». Основна вимога перевізників – скасування так званого транспортного безвізу для українських міжнародних перевізників. 

16 січня польські перевізники, які заблокували пункти пропуску на кордоні з Україною, досягли угоди з урядом і домовилися зупинити свій протест. Згідно з угодою, блокаду припинять до 1 березня. За цей час польський уряд зобов’язався розвʼязати проблеми перевізників.

Водночас на кордоні з Україною продовжують мітингувати польські фермери, чого вони хочуть від ЄС та власного уряду і до чого тут Україна, читайте в матеріалі Forbes.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні