Категорія
Новини
Дата

Польські фермери повністю заблокували рух вантажівок на чотирьох пунктах пропуску на кордоні з Україною

Польські фермери повністю перекрили рух вантажівок на виїзд з України за напрямами пунктів пропуску «Шегині», «Ягодин», «Угринів» та «Устилуг», повідомив «Укрінформу» речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За його словами, станом на сьогодні блокування руху здійснюється загалом на п’яти пунктах пропуску. «Нині польські протестувальники взагалі не пропускали вантажівки в бік Польщі у напрямку пунктів пропуску «Шегині», «Ягодин», «Угринів» та «Устилуг», – сказав він.
  • Також польські фермери пропускають по напряму ПП «Ягодин» і «Шегині» вкрай малу кількість автівок із Польщі в Україну – за минулу добу 50 та 30 відповідно, зазначив Демченко.
  • За його словами, станом на ранок вівторка на 5 напрямках у чергах на території Польщі загалом знаходяться 1500 вантажівок, найбільше – навпроти ПП «Ягодин».
  • З 13 березня польські фермери планують поновити протест в напрямку пункту пропуску «Корчова-Краківець». Черга там станом на ранок близько 500 вантажівок.
  • Легкові авто й автобуси вільно перетинають кордон, додав Демченко.

Контекст

Вранці 20 лютого польські фермери розпочали загальний страйк, блокуючи майже у 200 місцях по всій країні дороги, ключові вузли комунікацій і ПП на кордоні з Україною. 

27 лютого тисячі польських фермерів вийшли на вулиці Варшави з національними прапорами, протестуючи проти імпорту агропродукції з України та «зеленої угоди» Європейського союзу. Чого саме хочуть польські фермери від ЄС та власного уряду і до чого тут Україна, читайте в матеріалі Forbes.

28 лютого премʼєр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що польський та український уряди ведуть переговори про тимчасове закриття кордону для припинення торгівлі. В українських Мінекономіки і Мінтрансі спростували це, наголосивши, що така опція під час переговорів узагалі не озвучувалася. Чому призупиниення торгівлі Польщі з Україною навряд чи можливе – у матеріалі Forbes Ukraine.

11 березня фермери заблокували рух вантажівок у пункті пропуску «Долгобичув-Угринів» та «Зосін-Устилуг» в напрямку Польщі. Також протестувальники й поліція почали зупиняти пасажирські автобуси на вʼїзді та виїзді з Польщі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні