Категорія
Новини
Дата

Пошкоджений в результаті масованого обстрілу РФ енергооб’єкт відновив роботу – «Укренерго»

Енергооб’єкт, який зазнав пошкоджень під час масованої ракетної атаки Росії у четвер, 21 вересня, знову працює, повідомляє «Укренерго». Через бойові дії та з інших причин без світла залишаються 411 населених пунктів. В уряді повідомили про початок енергетичного терору з боку Росії, пише «Інтерфакс-Україна».

⚡️Ми дуже хочемо, щоб наші читачі знали більше, створювали більше і заробляли більше. Тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом SMART до 19.05 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За даними НЕК, вчора, 21 вересня, вранці було зафіксовано короткотермінове відключення високовольтної повітряної лінії на Дніпропетровщині.
  • Через обстріли є нові пошкодження мереж у прифронтових районах: Донеччини, Дніпропетровщини, Харківщини, Херсонщини. Відновлення живлення відбувається за безпекової ситуації та з дозволу військових.
  • Водночас премʼєр-міністр Денис Шмигаль на Регіональному економічному форумі повідомив, що Україна в цьому опалювальному сезоні краще готова до нового етапу енергетичного терору з боку Росії, який уже розпочався, пише «Інтерфакс-Україна». «Ми бачимо це за знищенням інфраструктури, виробництва, прокачки, зберігання пального. Ми бачимо це за першими ударами по регіональних підстанціях енергетичних в останні два тижні», – сказав він.
  • Шмигаль очікує, що атаки РФ триватимуть, але побудований захист: і активний у вигляді протиповітряної оборони, і пасивний у вигляді спеціальних конструкцій, працює і продовжує посилюватися.

Контекст

Вранці 21 вересня Росія здійснила чергову масовану ракетну атаку на Україну. В різних областях є руйнування і постраждалі. За даними Повітряних сил ЗСУ, загалом ворог запустив 43 крилаті ракети, 36 вдалося збити.

Вчора ворог ударив по енергетичній інфраструктурі вперше за пів року. «Укренерго» заявило про пошкодження у пʼятьох областях, були часткові знеструмлення в Рівненській, Житомирській, Київській, Дніпропетровській, Харківській областях.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні