Категорія
Новини
Дата

Повна торгова блокада. Прем'єр Польщі закликав ЄС ввести нові санкції проти Росії

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький виступив за повну заборону торгівлі ЄС з Росією. Про це повідомляє польський портал WNP.

Головні матеріали Forbes Ukraine у email-розсилці. Раз на тиждень на вашій пошті.

Ключові факти:

  • На запитання про протести на кордоні проти постачання товарів до Білорусі та Росії та про перспективи прийняття лідерами ЄС рішення закрити європейські дороги для вантажівок з Росії, Моравецький висловив сподівання, що «буде чергове протверезіння європейських лідерів» і Рада ЄС ухвалить черговий пакет санкцій. «Я абсолютно на боці протестувальників і ще раз звертаюся до Європейської комісії якнайшвидше активізувати свої повноваження», – заявив він.
  • «Польща пропонує якнайшвидше додати до цього пакету санкцій торговельну блокаду як для морських портів, так і заборону на сухопутну торгівлю», – сказав прем’єр-міністр Польщі.

Контекст:

За його словами, такий крок «додатково змусить Росію задуматися над тим, щоб припинити цю жорстоку війну». Як додав Моравецький, «мова йде про життя і смерті десятків, а може, сотень тисяч людей, йдеться про суверенну країну — Україну — але і про безпеку НАТО».

«Ми повинні продемонструвати свою силу і рішучість щодо Росії, інакше найближчим часом доведеться заплатити більшу ціну», – сказав прем’єр.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні