Категорія
Новини
Дата

Прибуток другої за величиною нафтосервісної компанії Halliburton подвоївся через подорожчання нафти

1 хв читання

Прибуток нафтосервісної компанії Halliburton Co за перший квартал 2022 року становить $314 млн у порівнянні зі $170 млн у 2021-му. Про це пише Reuters.

Ключові факти

  • Як стверджує Halliburton, рентабельність її відділу буріння та оцінки перевищила 15% у першому кварталі вперше з 2010 року, попри погодні умови та збої в ланцюжку поставок.
  • «Очікується, що підтримка цін на сировину та посилення попиту споживачів на ринку обладнання, що майже розпродано, сприятимуть розширенню прибутковості підрозділу завершення та виробництва», – сказав головний виконавчий директор Джефф Міллер у заяві. Він очікує, що міжнародний бізнес компанії буде зростати протягом усього року.
  • Halliburton також зафіксував витрати до оподаткування в розмірі $22 млн для списання своїх активів в Україні через війну. Також 19 березня Halliburton оголосила про негайне припинення подальшої діяльності в Росії.

Контекст

Протягом кварталу фʼючерси на нафту піднялися до найвищого рівня за більш ніж десятиліття, після того як західні санкції проти Росії зірвали продажі нафти другого за величиною експортера у світі. США West Texas Intermediate коштують близько $106,95 за барель, а ф’ючерси на Brent – $111,76 за барель.

Згідно з даними Baker Hughes, підвищення ціни спонукало виробників нафти й газу активізувати бурові роботи, довівши кількість бурових установок у США до 673 наприкінці першого кварталу, що майже на 15% більше, ніж у четвертому кварталі 2021 року. Halliburton – друга за величиною нафтосервісна компанія у світі та найбільший у США постачальник обладнання для нафтової галузі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні