Категорія
Новини
Дата

Прибуток другої за величиною нафтосервісної компанії Halliburton подвоївся через подорожчання нафти

Прибуток нафтосервісної компанії Halliburton Co за перший квартал 2022 року становить $314 млн у порівнянні зі $170 млн у 2021-му. Про це пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Як стверджує Halliburton, рентабельність її відділу буріння та оцінки перевищила 15% у першому кварталі вперше з 2010 року, попри погодні умови та збої в ланцюжку поставок.
  • «Очікується, що підтримка цін на сировину та посилення попиту споживачів на ринку обладнання, що майже розпродано, сприятимуть розширенню прибутковості підрозділу завершення та виробництва», – сказав головний виконавчий директор Джефф Міллер у заяві. Він очікує, що міжнародний бізнес компанії буде зростати протягом усього року.
  • Halliburton також зафіксував витрати до оподаткування в розмірі $22 млн для списання своїх активів в Україні через війну. Також 19 березня Halliburton оголосила про негайне припинення подальшої діяльності в Росії.

Контекст

Протягом кварталу фʼючерси на нафту піднялися до найвищого рівня за більш ніж десятиліття, після того як західні санкції проти Росії зірвали продажі нафти другого за величиною експортера у світі. США West Texas Intermediate коштують близько $106,95 за барель, а ф’ючерси на Brent – $111,76 за барель.

Згідно з даними Baker Hughes, підвищення ціни спонукало виробників нафти й газу активізувати бурові роботи, довівши кількість бурових установок у США до 673 наприкінці першого кварталу, що майже на 15% більше, ніж у четвертому кварталі 2021 року. Halliburton – друга за величиною нафтосервісна компанія у світі та найбільший у США постачальник обладнання для нафтової галузі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні