Прихильники України в Сенаті США запропонують виділити довгостроковий пакет підтримки на $50–100 млрд – WSJ /колаж Анастасія Левицька
Категорія
Новини
Дата

Прихильники України в Сенаті США запропонують виділити довгостроковий пакет підтримки на $50–100 млрд – WSJ

колаж Анастасія Левицька

Прихильники України в Сенаті США хочуть запропонувати довгостроковий пакет підтримки на $50–100 млрд, пише The Wall Street Journal. Деякі сенатори від обох партій кажуть, що річний пакет – найкращий спосіб подолати хвилювання у Палаті представників та сигналізувати про підтримку Києва.

Інвестувати? Почекати? Продавати? Війна змінює все, крім обов’язку лідера приймати виважені рішення. Вже 30 травня 40+ спікерів поділяться досвідом на Першій щорічній конференції про фінанси, інвестиції та економічне зростання. Купуйте квиток за посиланням.

Ключові факти

  • У серпні президент США Джо Байден запросив додаткову допомогу в розмірі $24 млрд, викликавши опір з боку багатьох республіканців.
  • Нині ж проукраїнські сенатори від обох партій, стурбовані ситуацією в Палаті представників, заявляють, що хочуть діяти швидко, щоб прийняти річний пакет допомоги Україні, який набагато перевищує обсяг допомоги, запрошений Байденом у серпні і розрахований до виборів 2024 року.
  • Багато проукраїнських сенаторів кажуть, що ухвалення великого пакету буде потужним сигналом про те, що хаос у Палаті представників не вплине на довгострокові зобовʼязання Америки щодо України. Прихильники також кажуть, що було б легше заручитися підтримкою щодо одного великого пакету, ніж кількох менших, особливо з боку республіканців, які перебувають під тиском виборців їхньої партії, котрі виступають проти подальших витрат на війну.
  • Декілька сенаторів і помічників, опитаних The Wall Street Journal, оцінили загальну суму, необхідну для фінансування України наступного року, від $50–100 млрд.

Контекст

Конгрес США затвердив військову, економічну та гуманітарну допомогу на суму понад $100 млрд з моменту початку російського вторгнення.

30 вересня у США до закону, який передбачає фінансування роботи уряду на 45 днів, не увійшло положення про виділення коштів на допомогу Україні на $6 млрд. Це питання було пріоритетним для демократів і викликало жваві дискусії, продемонструвавши розбіжності між представниками обох партій.

Відмова американських законодавців від пакету підтримки України турбує європейських партнерів України.

Нині адміністрація президента США Джо Байдена розглядає можливість надання додаткової військової допомоги Україні за грантовою програмою Державного департаменту.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні