Категорія
Новини
Дата

ПриватБанк фіксує зростання міжнародних переказів. У березні обсяг виплат майже досягнув довоєнного

За перший квартал 2023 року українці отримали через ПриватБанк з-за кордону 5,9 млн міжнародних грошових переказів на $1,3 млрд. Лідером за кількістю переказів стала Італія, за сумою – США, йдеться у повідомленні пресслужби ПриватБанку. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За березень кількість здійснених через ПриватБанк міжнародних переказів зросла на 46% порівняно з минулим роком і на 30% відносно січня та лютого 2023 року, повідомив член правління ПриватБанку з питань роздрібного бізнесу Дмитро Мусієнко.  
  • Загальна сума виплати міжнародних переказів у березні склала $520 млн, що майже дорівнює обсягам надходжень в довоєнний період.
  • За кількістю міжнародних переказів в Україну у першому кварталі лідерами є Італія (40%), Ізраїль (17%), США (8%), Німеччина (5%) та Польща (5%).
  • До найбільших «країн-донорів» за сумами грошових переказів увійшли США (19%), Велика Британія (16%), Ізраїль (12%), Німеччина (8%), Італія (8%) та Польща (3%).
  • За словами Мусієнка, у першому кварталі 2023-го майже 97% клієнтів ПриватБанку отримували перекази виключно на картки через Приват24 та інші дистанційні канали – банкомати, термінали самообслуговування й контактний центр.

Контекст

Обсяги приватних грошових переказів у січні 2023 року порівняно з січнем минулого року зменшилися на 14,4% та становили $967 млн, свідчать дані НБУ. Скорочення надходжень відбулось як за офіційними, так і за неформальними каналами. 

Тенденція до скорочення грошових переказів спостерігалась і в 2022-му – за рік в Україну переказано майже $13 млрд, що на $1 млрд, або 7%, менше ніж у 2021 році. Саме в 2021-му зафіксовано рекордну кількість грошових переказів в Україну (понад $14 млрд).

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні