Категорія
Новини
Дата

Продаж «Челсі» ускладнився через борг клубу Абрамовичу – Bloomberg

Продаж лондонського футбольного клубу «Челсі» консорціуму американського бізнесмена Тодда Боелі ускладнився. Сторони не можуть узгодити умови погашення боргу «Челсі» перед власником Романом Абрамовичем. Про це повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на інформовані джерела.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Угода має пройти процедуру схвалення урядом Великої Британії. Тим часом між урядом та Абрамовичем виникли розбіжності щодо боргу клубу в розмірі близько £1,6 млрд.
  • The Times з посиланням на урядових інсайдерів писав, що Абрамович відмовляється прийняти запропоновану урядом Великої Британії структуру продажу «Челсі». Пропозиція уряду полягає в тому, щоб усі £2,6 млрд від продажу «Челсі» передали на депозитний рахунок, ціль якого – допомога жертвам війни в Україні. Але Абрамович і «Челсі» наполягають, щоб борг спочатку був погашений, а потім заморожений, перш ніж гроші передадуть фонду.
  • Раніше російський бізнесмен заявив, що не вимагатиме погашення виданих ним раніше кредитів і направить зазначені кошти на благодійність. Однак сторони не можуть домовитися щодо деталей цього процесу.
  • Нові власники не збираються відмовлятися від покупки лондонського клубу, зазначили джерела. Вони прагнуть закрити угоду до 31 травня, коли спливає ліцензія «Челсі». Якщо цього не станеться й ліцензія не буде продовжена, то існує ризик, що команда не зможе взяти участь у наступному сезоні Англійської премʼєр-ліги.

Контекст

На початку травня група власників на чолі з Тоддом Боелі, його компанією Clearlake Capital, Марком Уолтером і Хансйоргом Віссом домовилася про купівлю «Челсі» за £4,25 млрд ($5,2 млрд). Із зазначеної суми інвестицій £2,5 млрд будуть направлені на купівлю акцій клубу, а £1,75 млрд нові власники вкладуть у розвиток клубу.

Абрамович раніше підпав під санкції, введені як відповідь на дії Росії.

Абрамович став власником «Челсі» у 2003 році. За цей період клуб пʼять разів був чемпіоном Англії та двічі вигравав Лігу чемпіонів та Лігу Європи, а також ставав володарем Кубка Англії (пʼять разів), Кубка Англійської ліги (3), Суперкубка Англії (2) та Суперкубка УЄФА (1).

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні