Категорія
Новини
Дата

Продажі гібридних авто в Україні у липні зросли на 56%

1 хв читання

У минулому місяці автопарк України поповнили майже 2400 гібридних легкових авто (HEV i PHEV), що на 56% більше, ніж торік, повідомляє асоціація «Укравтопром».

У липні продажі машин в Україні загалом зросли майже на чверть на тлі ініціативи уряду запровадити військовий збір у розмірі 15% на придбання авто.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • Частка нових авто в загальній кількості проданих гібридних машин становила 57%, проти 62% торік.
  • В сегменті нових легкових авто лідером ринку гібридів залишається Toyota RAV-4 (345 машин), на другому місці Toyota Camry (96 автівок), на третьому Toyota Yaris Cross (73 авто).
  • В реєстраціях імпортованих вживаних авто з гібридними силовими установками у топі Ford Fusion US (94 машин), також у лідерах Toyota RAV-4 (63) та KIA Niro (56 автомобілів).

Контекст

За підсумками 2023 року в Україні було продано 60 862 нових легкових автомобіля на суму більш як 105,5 млрд грн. Це у 1,6 раза більше, ніж 2022 року.

У першому кварталі 2024 року в Україні було зареєстровано 16 660 нових легкових автомобілів. Це на 49% перевищує показник аналогічного періоду минулого року.

У червні вперше у 2024-му році попит на нові авто продемонстрував негативну динаміку у річному обчисленні. Впродовж минулого місяця в Україні було зареєстровано близько 5200 нових легкових авто, що на 8% менше ніж торік.

Кабмін 18 липня схвалив два законопроєкти: перший – про зміни до Податкового кодексу для фінансування додаткових військових видатків, другий – зміни до держбюджету для підвищення військових видатків. Додаткові критично важливі потреби уряд оцінює у 500,3 млрд грн, зокрема 495,3 млрд грн – на оборону. Податковий законопроєкт, зокрема, передбачає запровадження військового збору у розмірі 15% від вартості авто (крім випадків забезпечення легковими автомобілями осіб з інвалідністю згідно з законодавством). 

Тож, вже у липні в Україні було зареєстровано понад 6400 нових легкових авто, що на 20% більше ніж торік. А порівняно з червнем споживча активність на авторинку зросла на 24%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд