Superhumans
Категорія
Новини
Дата

Співвласник TIS Ставніцер відкрив під Львовом перший центр протезування і реабілітації Superhumans

Superhumans

У Винниках поблизу Львова 14 квітня офіційно відкрили перший корпус Superhumans – клініки протезування, реконструктивної хірургії, реабілітації та психологічної підтримки постраждалих від війни. Засновник проєкту – співвласник компанії TIS Андрій Ставніцер.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Центр побудували за три місяці на базі шпиталю. Проєктуванням займалася архітектурна студія Savytskyy Design спільно з PeLe Engineering. Будівництвом – компанія «Жовква».
  • Центр матиме два блоки. Перший – це лабораторія протезування. Там виготовлятимуть біонічні протези за індивідуальними мірками пацієнта.
  • Наступний блок – сам центр реабілітації, а також центр ерготерапії. Повністю будівництво планують завершити восени. «Сподіваємося, що до кінця року доробимо палатний фонд і хірургічне відділення. А також освітній центр, – каже СЕО Superhumans Ольга Руднєва. – Ми не можемо запротезувати більше, якщо в нас мало рук, які знають, як протезувати».
  • У центрі зможуть лікувати 3000 людей на рік. Наразі лікування вже проходять понад 20 пацієнтів, а в листі очікування – ще 130 людей. Щоб стати пацієнтом, потрібно заповнити заявку на сайті Superhumans.
  • Наразі штат медичних працівників становить 40 людей, але він буде збільшений до 120. Все лікування відбувається безплатно для пацієнтів за гроші виключно міжнародних донорів. «Це не лікарня. Це центр повернення втрачених можливостей, – каже СЕО Superhumans Руднєва. – Ми хочемо, щоб люди виходили звідти з показниками кращими, ніж до травми».
  • Вартість будівництва першого блоку центру – $3 млн. Серед донорів Superhumans – американський громадський діяч і бізнесмен Говард Баффет (він надав проєкту $16,3 млн), фонд Річарда Бренсона Virgin Unite, компанії Cargill, Payoneer, Freedom Finance, Loro Piano, Mastercard, SD Capital та інші.
  • Superhumans підписав ексклюзивний договір з британською компанією Open Bionics, яка виготовляє біонічні протези. Постачальником обладнання є німецька компанія зі столітньою історією Ottobock.
  • Планується відкрити п’ять подібних центрів в інших регіонах України. Наступним містом може стати Харків.
  • «Superhumans – це наш спосіб віддячити військовим. Це найважливіший проєкт, який я роблю у своєму житті», – заявив Ставніцер.
Співвласник TIS Ставніцер відкрив під Львовом перший центр протезування і реабілітації Superhumans /Фото 1
Співвласник TIS Ставніцер відкрив під Львовом перший центр протезування і реабілітації Superhumans /Фото 2
Співвласник TIS Ставніцер відкрив під Львовом перший центр протезування і реабілітації Superhumans /Фото 3
Співвласник TIS Ставніцер відкрив під Львовом перший центр протезування і реабілітації Superhumans /Фото 4
Співвласник TIS Ставніцер відкрив під Львовом перший центр протезування і реабілітації Superhumans /Фото 5
Попередній слайд
Наступний слайд

Контекст

Superhumans Center – це проєкт, створений за ініціативи співвласника компанії TIS Андрія Ставніцера та члена наглядової ради TIS Філіппа Грушка. СЕО Superhumans – Ольга Руднєва, багаторічна керівниця благодійного фонду «АнтиСнід» в Україні. До складу правління клініки входить перша леді України Олена Зеленська. До борда проєкту долучилися CEO та засновник фонду родини Річарда Бренсона Virgin United Джин Оельванг, кінорежисерка, актриса й активістка Труді Стайлер разом зі своїм чоловіком, світовою зіркою Стінгом, голлівудський актор Лієв Шрайбер та Мік Ебелінг, відомий американський винахідник й інноватор, засновник компанії Not Impossible Labs. До медичної ради увійшли Віктор Ляшко, міністр охорони здоров’я України, американський черепно-лицевий хірург Пітер Костянтино, Олексій Башкірцев, кандидат медичних наук, кардіолог, головний лікар Edem Clinic. 

Клініка побудована на базі діючого військового госпіталю. Команда Ставніцера бере в лізинг один із корпусів будівлі, реконструює та обладнує його. Клініка фокусуватиметься на протезуванні дорослих і дітей, хірургічних операціях із реконструкції та відновлення понівечених частин тіла або обличчя, лікуванні посттравматичних розладів.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні