Категорія
Новини
Дата

Протягом доби після смерті Метью Перрі українці купили понад 1000 примірників автобіографії актора. Раніше стільки купували за місяць

«Друзі, коханки і велика халепа» – мемуари актора Метью Перрі, найбільш відомого роллю Чендлера Бінга у серіалі «Друзі» /Getty Images

«Друзі, коханки і велика халепа» – мемуари актора Метью Перрі, найбільш відомого роллю Чендлера Бінга у серіалі «Друзі» Фото Getty Images

За добу видавництво «Наш Формат» продало понад 1000 примірників мемуарів актора Метью Перрі «Друзі, коханки і велика халепа». Це майже місячний показник продажу, розповіла Forbes виконавча директорка видавництва Анастасія Нікітіна.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • За понад добу видавництво «Наш Формат» продало решту другого накладу паперової книги «Друзі, коханки і велика халепа» – понад 1000 примірників – та понад 200 електронних книжок, каже Нікітіна. Вартість паперової книги на сайті видавництва – 550 грн, електронної – 385 грн. Тобто добовий дохід видавництва від продажу книги становив понад 627 000 грн.
  • Сумарний наклад автобіографії Перрі становить 5000 примірників, каже виконавча директорка «Нашого Формату». «Для українського ринку нонфікшн-літератури продаж 5000 екземплярів за 4 місяці – дуже хороший показник, – додає Нікітіна. – Історія Метью знайшла відгук у людей, зачепила їх своєю відвертістю, самокритичністю і щирістю».  
  • Нікітіна відзначає зростання попиту на книгу після смерті Перрі: видавництво отримало великі заявки від ритейлерів. «Бачили, що книгу вже продають на OLX за ціною понад 1000 грн, що вдвічі більше її вартості в книгарні та інтернет-магазині «Нашого Формату»», – каже виконавча директорка видавництва. 
  • «Неочікувана смерть відомої людини, яка написала мемуари про себе, викликає миттєвий попит на її творчість», – пише у пості на Facebook засновник книгарні Readeat Дмитро Феліксов. У його крамниці також продали усі наявні запаси книг Перрі.
  • 30 жовтня «Наш Формат» віддав у друк третій наклад та відкрив передзамовлення на сайті. Паперова книга з’явиться на сайті орієнтовно на початку грудня. Надрукувати наклад раніше заважає завантаженість типографій перед новорічним сезоном, пояснює Нікітіна. 
Протягом доби після смерті Метью Перрі українці купили понад 1000 примірників автобіографії актора. Раніше стільки купували за місяць /Фото 1

Сумарний наклад автобіографії Перрі «Друзі, коханки і велика халепа» становить 5000 примірників. Фото: сайт видавництва «Наш Формат»

Контекст

28 жовтня у віці 54 років помер актор Метью Перрі, найбільш відомий роллю Чендлера Бінга у серіалі «Друзі». Його знайшли мертвим у джакузі у власному будинку в Лос-Анджелесі. 

«Друзі, коханки і велика халепа» – мемуари Перрі. «Він розповідає про себе: від дитячих прагнень — до слави, залежності й одужання від неї після одного страшного інциденту, який міг би коштувати йому життя», – йдеться у описі книги на сайті «Нашого Формату».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні