Категорія
Новини
Дата

Рада ЄС схвалила текст безпекової угоди з Україною

1 хв читання

Рада Європейського Союзу 25 червня схвалила проєкт безпекової угоди між Україною та ЄС. Про це заявила очільниця МЗС головуючої у ЄС Бельгії Аджа Лябіб на пресконференції щодо зустрічі Ради ЄС із загальних питань, пише ЄП.

Команда Forbes відібрала 250 найбільш перспективних компаній. Хто потрапив у перелік NEXT 250? Дізнавайтесь у новому випуску Forbes Ukraine! Купуйте журнал вже зараз!

Деталі

  • Зустріч стосувалася підготовки до наступного саміту лідерів країн ЄС, що відбудеться наприкінці цього тижня у Брюсселі.
  • «Ця зустріч дасть повну картину нашої підтримки Україні у всіх формах. Також хочу зазначити, що сьогодні вранці Рада ЄС затвердила проєкт спільних безпекових зобов’язань між ЄС та Україною», – сказала Аджа Лябіб.

Контекст

Раніше повідомлялося, що текст безпекової угоди України та ЄС мають затвердити 25 червня на засіданні Ради ЄС із загальних питань, а підписати у найближчі дні.

Минулого тижня в Офісі президента оголосили, що Україна й ЄС провели завершальний раунд переговорів стосовно двостороннього безпекового документа і угоду підпишуть найближчим часом.

У проєкті угоди ЄС обіцяє забезпечувати подальше постачання військової допомоги Україні, допомагати з підготовкою військових, розмінуванням, реформами в оборонному секторі, співпрацювати у протидії гібридним загрозам і кібератакам, допомагати з відбудовою. 

Угода з ЄС не тотожна колективній обороні в межах НАТО, а є радше зобовʼязанням надати Україні зброю та іншу допомогу для зміцнення її власної безпеки і стримування будь-якого майбутнього вторгнення, заявляли європейські посадовці.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні