Категорія
Новини
Дата

Ракетна атака на Київ. Українські захисники знищили 10 «Кинджалів», загалом – 72 повітряні цілі

Росія вчергове атакувала об’єкти критичної інфраструктури, промислові, цивільні та військові об’єкти. Вночі й зранку 2 січня Силами та засобами Повітряних Сил у взаємодії з підрозділами Сил оборони України знищено 72 повітряні цілі, йдеться у повідомленні Повітряних сил ЗСУ.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Основним напрямком російського удару став Київ. У першій хвилі ворог атакував «шахедами» з південно-східного напрямку. Усі 35 ударних БпЛА «Shahed-136/131» знищено протиповітряною обороною.
  • Вранці ворог застосував стратегічну авіацію – бомбардувальники Ту-95МС. 16 літаків вийшли на рубежі пуску близько 6.00 і запустили не менше 70 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55.
  • Із 07.30 було зафіксовано пуски десяти аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал» із винищувачів МіГ-31К. 
  • Також ворог атакував із моря трьома крилатими ракетами «Калібр», а з півночі – 12-ма ракетами, які летіли по балістичній траєкторії типу Іскандер-М/С-300/С-400. Із літаків тактичної авіації Су-35 застосовано чотири протирадіолокаційні ракети Х-31П.
  • За попередніми результатами противник застосував 99 засобів повітряного нападу: ракети різних типів.
  • Як повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, українські захисники знищили 10 із 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 «Кинджал», 59 із 70 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55, та три з трьох крилатих ракет «Калібр».
Ракетна атака на Київ. Українські захисники знищили 10 «Кинджалів», загалом – 72 повітряні цілі /Фото 1

Контекст

Вночі та зранку 2 січня РФ здійснила чергову масовану атаку на Україну. Ворог застосував по українських містах «шахеди», крилаті та балістичні ракети. Росіяни запускали ракети різних типів, зокрема «Кинджал», повідомили Повітряні сили ЗСУ.

За даними мера Києва Віталія Кличка, в столиці пошкоджені багатоповерхівки, приватні будинки, складські приміщення, є пожежі. Наразі відомо про 27 постраждалих і двох загиблих.

Крім того, постраждали Бориспільский, Бучанський, Фастівський райони Київської області, повідомила пресслужба ДСНС. На Фастівщині ліквідовано загорання житлового будинку. Дві людини загинуло. У Вишневому пошкоджено пʼять багатоквартирних житлових будинків та більш як 40 автомобілів. Постраждали сім осіб.

Також на 10:00 відомо про 41 постраждалого унаслідок ранкових обстрілів центру Харкова, одна людина загинула, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

Як зазначив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, 2 січня ворог фактично повторив атаку 29 грудня як за типами, так і за кількістю ракет.

Внаслідок ракетної атаки є пошкодження в мережах «Укренерго» та обленерго в Києві та області. За попередніми даними, було знеструмлено понад 250 000 споживачів

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні