Категорія
Новини
Дата

«Райффайзен» запровадить комісію 50% на нарахування доларів із інших банків у Росії

З 1 вересня Райффайзенбанк у Росії запровадить комісію за зарахування коштів з інших банків у доларах на рахунки клієнтів малого та мікробізнесу у розмірі 50% від суми переказу, щонайменше $1000, але не більше суми надходження, йдеться у повідомленні.

Ключові факти

  • «Банк змушений обмежувати кількість вхідних переказів у доларах США у звʼязку зі зміною ринкових умов. Ми рекомендуємо клієнтам використати інші способи отримання платежу», – зазначили у фінустанові.
  • Згідно з повідомленням, максимальний розмір комісії становитиме $10 000. 
  • Нові умови поширюються на всі вхідні перекази, що зараховуються на рахунки клієнтів – фізичних осіб, малого та мікробізнесу (юридичних осіб й індивідуальних підприємців).

Контекст

«Райффайзен» – один із небагатьох міжнародних банків, який продовжує працювати в Росії більш ніж через рік після початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну. Проте наразі австрійська група RBI шукає спосіб позбутися російського активу без великих втрат.

Із 3 липня банк у РФ припинив проводити перекази в євро з рахунків своїх клієнтів у 12 країн, таких як Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Йорданія, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Обʼєднані Арабські Емірати, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан. «Райффайзен» припиняє перекази в євро до тих країн, в які після початку війни найактивніше виїжджали жителі Росії, зазначила Meduza. Також не можна здійснити переказ євро в інші банки на території РФ.

З 1 серпня Райффайзен Банк припинив прийом і купівлю готівкової валюти у клієнтів-фізичних осіб у Росії. Рішення пояснили «необхідністю ефективно керувати валютною позицією банку». Фінустанова також збільшила комісію за внесення рублів на рублеві рахунки. На суму до 200 000 – комісія 1%, мінімум 300 руб., більшу суму можна вносити без комісії. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні