Категорія
Новини
Дата

«Райффайзен» закриває перекази в євро в Росії та в 12 країн, куди найактивніше виїжджали росіяни

Російський банк «Райффайзен» із 3 липня припинить проводити перекази в євро з рахунків своїх клієнтів у 12 країн, йдеться в повідомленні банку в телеграм-каналі. Також не можна буде здійснити переказ євро в інші банки на території РФ.

Ключові факти

  • Обмеження стосуються таких країн: Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Йорданія, Казахстан, Киргизстан, Молдова, Обʼєднані Арабські Емірати, Таджикистан, Туркменістан, Узбекистан.
  • Як і раніше клієнти зможуть здійснювати перекази в євро всередині банку як між своїми рахунками, так і іншим клієнтам.
  • Нові умови стосуються клієнтів – фізичних осіб, індивідуальних підприємців та юридичних осіб.
  • Нові правила запроваджуються через обмеження банків-кореспондентів, пояснили в «Райффайзені».

Контекст

«Райффайзен» припиняє перекази в євро до тих країн, в які після початку війни найактивніше виїжджали жителі Росії, зазначила Meduza.

З 20 червня «Райффайзен» ввів у Росії комісію в 50% для фізичних осіб за вхідні перекази в доларах з інших банків. Таке рішення пояснили «зміною ринкових умов», у звʼязку з чим установа була змушена «обмежити кількість вхідних переказів у доларах».

«Райффайзен» – один із небагатьох міжнародних банків, який продовжує працювати в Росії більш ніж через рік після початку повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну. Проте наразі австрійська група RBI шукає спосіб позбутися російського активу без великих втрат.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні