Категорія
Новини
Дата

Реакція Офісу президента на демарш бізнесу проти Данила Гетманцева: поговорили з підприємцями, домовились про ще одну зустріч. Про звільнення Гетманцева не йдеться

2 хв читання

Сторони домовилися повторно зустрітися за два тижні для обговорення пропозицій підприємців стосовно нової економічної політики держави та ідей ОП. Відсторонення Данила Гетманцева, до чого представники ряду бізнес-асоціацій закликали президента напередодні у відкритому листі, поки не буде, розповіли Forbes два учасники зустрічі бізнесу з керівниками Офісу президента, яка відбулася у пʼятницю 20 травня.

Ключові факти:

  • Від ОП участь у зустрічі брали голова Офісу Андрій Єрмак та його заступник Ростислав Шурма, який курує у ОП питання економіки. Від бізнесу – представники асоціацій СУП, CEO Club, Board та Торгово-промислової палати, а також підприємці Олександр Конотопський (Ajax Systems), В'ячеслав Климов та Володимир Поперешнюк («Нова пошта»), Ірина Горова (MOZGI Group), Катерина Глазкова (СУП), Василь Журавель (Meest), Петро Чернишов («Фармак») та інші.
  • ОП запропонував підприємцям підготувати ідеї та пропозиції для економічної політики у період воєнного стану та після завершення війни. Пул пропозицій збиратимуть упродовж двох тижнів. На початок червня запланована повторна зустріч в ОП приблизно тим же складом. За цей час ОП також пообіцяли підготувати конкретні пропозиції для бізнесу.
  • Данило Гетманцев залишиться працювати на своїх посадах у податковому комітеті Верховної Ради та Національній раді відновлення. За словами двох співрозмовників серед учасників зустрічі з боку бізнесу, ОП дали підприємцям зрозуміти, що попри нещодавній колективний заклик бізнес-асоціацій поки не збираються ініціювати відсторонення Гетманцева з головування у комітеті Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики, а також з посади секретаря Національної ради відновлення. У ОП наголошують, що у Нацраді Гетманцев виконує нібито технічну функцію та не впливатиме на стратегічні рішення. 
  • ОП вирішив організувати таку зустріч не лише через резонанс навколо фігури Гетманцева. Про обмін ідеями Офіс домовився з підприємцями ще на зустрічі 23 лютого, де бізнес спілкувався безпосередньо з президентом Володимиром Зеленським.

Контекст

16 травня 11 українських бізнес-асоціацій та сотні відомих підприємців, серед яких учасники рейтингу найбагатших від Forbes, звернулися з листом до президента з закликом позбавити посади голову парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева.

Автори листа називають Гетманцева «уособленням регресивного, популістського соціалістичного підходу». Сам він відкидає звинувачення, написавши у Telegram що є послідовним прихильником дерегуляції у сфері бізнесу. 

Офіційної реакції офісу президента на лист підприємців досі не було.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні