Ремонт тунелю. У Києві закриють рух метро між станціями «Деміївська» та «Теремки» на пів року
Категорія
Новини
Дата

Ремонт тунелю. У Києві закриють рух метро між станціями «Деміївська» та «Теремки» на пів року

Із суботи, 9 грудня, у Києві рух метро Оболонсько-Теремківською лінією відбуватиметься лише між станціями «Героїв Дніпра» та «Либідська», повідомляє Київська міська державна адміністрація. Це повʼязано з необхідністю термінового ремонту на перегінному тунелі між станціями «Деміївська» та «Либідська».

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • За попередніми розрахунками, відновлювальні роботи триватимуть близько шести місяців і проводитимуться на поверхні землі.
  • Постійна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА вирішила повністю зупинити рух поїздів на відрізку між «Либідською» та «Деміївською» до завершення робіт. 
  • Тож станції метро «Деміївська», «Голосіївська», «Васильківська», «Виставковий центр», «Іподром», «Теремки» продовжать цілодобову роботу в режимі укриття.
  • Водночас для перевезень пасажирів буде передбачено дублюючі маршрути наземним транспортом від станції метро «Теремки» до станції метро «Либідська».
  • «Зупинка руху поїздів на цій ділянці лінії метро – вимушений крок для уникнення в подальшому позаштатної ситуації під час інтенсивного руху поїздів», – сказано у повідомленні.
  • У КМДА наголосили, що зʼявився ризик втрати стійкості тунельних споруд.

Контекст

Перегінні тунелі між станціями «Деміївська» та «Либідська» споруджувалися в поймі річки Либідь у 2008–2010 роках підземним способом у складних гірничо-геологічних умовах, при штучному водозниженні, із застосуванням механізованого та немеханізованого способу.

Під час ремонту тунелю планують провести необхідні обстеження, дослідження та інженерні вишукування з визначенням причин виникнення надзвичайної ситуації. Також будуть виконані заходи із стабілізації конструкцій та відновлювальні роботи.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні