Категорія
Новини
Дата

Річна інфляція у Туреччині у вересні прискорилася до 83%

У вересні споживча інфляція в Туреччині прискорилась до 83% у річному вимірі порівняно з 80,2% у серпні, свідчать дані статистичного інституту країни Turkstat.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

6 жовтня. Онлайн-конференція Forbes «Без рожевих окулярів»

Що ви дізнаєтесь: Правила розвитку бізнесу в умовах абсолютної невизначеності; Як отримати в клієнти й співпрацювати з Міноборони – найбільшим замовником у країні; Як «воєнні» інновації можуть допомогти вашому бізнесу; 2023-й у цифрах від Мінфіну й НБУ.

Квитки на конференцію за посиланням

20 спікерів: Олексій Резніков, Сергій Марченко, Михайло Федоров, Олександр Конотопський, Алекс Ліссітса, Сергій Ніколайчук, Юлія Бадрітдінова, Тарас Чмут та інші.

Коли: 6 жовтня, з 10:00 до 16:00

Ключові факти

  • Вартість житла та комунальних послуг підскочила на 84,7%, транспортних послуг – на 117,7%, енергоносії подорожчали на 133%. Продукти харчування та безалкогольні напої зросли у ціні на 93,1%.
  • Зростання споживчих цін у вересні склало 3,1% щодо попереднього місяця. У серпні показник склав 1,5%.

Контекст

Інфляція у Туреччині почала зростати восени 2021 року, коли курс ліри різко впав після зниження центробанком країни ставки до 14%.

У 2022 році зростання цін ще більше підштовхнули економічні наслідки російського вторгнення в Україну і падіння ліри, що продовжується. Валюта ослабла на 44% до долара в 2021 році і впала ще на майже 30% у нинішньому.

У серпні індекс споживчих цін зріс на 80,2% в річному вимірі – це найвищий показник за майже два десятиліття правління президента Реджепа Таїпа Ердогана..

Ліра у понеділок подешевшала до 18,562 за долар США порівняно з 18,502 за підсумками попередньої торгової сесії.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні