Категорія
Новини
Дата

АТБ, Fozzy та Auchan відновили роботу після обстрілів. Проте не по всій країні (оновлюється)

Магазини мереж АТБ, Fozzy та Auchan відкриваються після тривалої повітряної тривоги. Проте частина супермаркетів наразі не працює через знеструмлення. Проблем із постачанням ритейлери не прогнозують.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

  • Зокрема, поки не відкрилися торговельні точки АТБ у Житомирі та Харкові. Там немає електрики, повідомив Forbes начальник управління з корпоративних комунікацій ритейлера Сергій Демченко. Проте компанія шукає можливість відновлення роботи в цих містах. «Вирішуються питання альтернативного підключення», – каже Демченко.
  • Fozzy Group, до якого входять мережі «Сільпо», «Фора» та Trash, через відсутність електрики закрив супермаркети в Лозовій (Харківська область), Харкові, Полтаві, Миргороді (Полтавська область) та Львові. Не всі магазини працюють у Києві, Дніпрі та Запоріжжі.
  • Auchan спочатку ухвалив рішення закрити всі гіпермаркети мережі, проте згодом вирішив відкрити торговельну точку в Чернівцях.
  • В мережі КОЛО працює 184 супермаркети. Зачинено, через відсутність електрики, 32 магазини.
  • Всі магазини в Києві закрив GoodWine.
  • Ритейлери, з якими спілкувався Forbes, не прогнозують перебоїв із постачанням товарів. «Там, де це можливо, магазини продовжують приймати товар, дотримуючись норм безпеки», – каже менеджерка зі звʼязків із громадськістю Auchan Олена Орлова. У Fozzy запевняють, що товару на складах достатньо.
  • В КОЛО відмічають підвищення попиту на продукти тривалого зберігання: зокрема, крупи та консерви. Крім цього, споживачі стали більше купувати питної води. «Проте, на наших складах є достатньо товару, тому полиці магазинів наповнюються регулярно», — каже директорка мережі КОЛО Марина Сергієнко. За її словами, компанія наразі проводить ревізію критичних постачальників та поставок.
  • За даними «Асоціації ритейлерів України», 10 жовтня не працюватиме багато столичних ТРЦ. Зокрема, Dream, Lavina Mall, Respublika Park, River Mall, ЦУМ, Retroville, «Район», «Проспект» та інші.
  • Крім цього, не працюватимуть Comfy, Citrus, «Агромат», Dominos Pizza та інші.

Контекст

10 жовтня окупанти завдали ракетних ударів по різних областях України. За словами речниці Нацполіції Мар’яни Реви, загинуло щонайменше 10, поранено 60 людей. Постраждала інфраструктура в Полтаві, Житомирі, Сумах, Харкові та Києві.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні