Категорія
Новини
Дата

РНБО пропонує запровадити надзвичайний стан по всій Україні. Рішення має затвердити Верховна Рада

Рада національної безпеки і оборони пропонує запровадити надзвичайний стан по всій території України. Про це заявив секретар РНБО Олексій Данілов 23 лютого.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • РНБО у середу ухвалила рішення запровадити надзвичайний стан по всій Україні, заявив Данілов.
  • Обмеження, повʼязані з надзвичайним станом, будуть варіюватися залежно від регіону. Надзвичайний стан запроваджується на 30 днів.
  • У Донецькій та Луганській областях вводити НС неможливо, оскільки там вже діє надзвичайний правовий режим через бойові дії, пояснив Данілов.
  • Рішення щодо введення НС в країні має затвердити Верховна Рада.

Контекст

Надзвичайний стан передбачає встановлення особливого режиму в’їзду/виїзду, обмеження свободи пересування по території; обмеження руху транспорту та його огляд; посилення охорони громадського порядку та стратегічних обʼєктів; заборону страйків та мітингів.

22 лютого президент Зеленський заявив, що у разі широкої ескалації з боку Росії в країні запровадять воєнний стан, однак висловив надію, що цього не станеться.

Воєнний стан в Україні визначається як особливий правовий режим, який запроваджується у разі загрози нацбезпеці. Його запровадження пропонується РНБО, погоджується президентом і затверджується парламентом.

Воєнний стан в Україні вводився з 28 листопада до 28 грудня 2018 року після агресії прикордонних кораблів РФ у Керченській протоці проти кораблів Військово-Морських Сили України. Воєнний стан діяв в 10 областях України до грудня 2018-го.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні