Категорія
Новини
Дата

Рок-гурт Pink Floyd продає каталог своєї музики за $500 млн

Британський рок-гурт Pink Floyd продає каталог своєї музики, пише Bloomberg з посиланням на джерела. Група планує отримати за всю свою музику щонайменше $500 млн. Якщо угода відбудеться, то вона стане однією з найбільших в історії музики.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Крім каталогу музики покупець каталогу отримає також право створювати та розповсюджувати інші товари та атрибутику Pink Floyd.
  • Серед потенційних покупців – Warner Music Group Corp, Sony Music Entertainment та BMG Entertainment. При цьому Sony та Warner вже розповсюджують деякі композиції Pink Floyd.
  • Викупити весь каталог Pink Floyd і раніше намагалися, але ніколи не вдавалося досягти згоди всіх членів групи, зазначає агентство.

Контекст

У березні Pink Floyd на підтримку України видалив з усіх цифрових музичних сервісів у РФ та Білорусі свої пісні, випущені з 1987 року, а також сольні записи гітариста Девіда Гілмора.

Після початку війни в Україні Pink Floyd вперше за 30 років воззʼєдналися заради того, щоб спільно з лідером гурту «Бумбокс» Андрієм Хливнюком записати пісню «Ой, у лузі червона калина», стала неофіційним гімном українського спротиву.

Раніше Боб Ділан продав свої записи двом компаніям і заробив на цьому від $350 млн до $450 млн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні