Категорія
Новини
Дата

Росії потрібен тиждень, щоб підготуватись до наступного масованого обстрілу, — ГУР

1 хв читання

Росія продовжить завдавати масованих ракетних ударів по Україні, заявив в етері телемарафону представник ГУР МО України Андрій Юсов.

Форум «Енергія бізнесу» у Києві вже 9 жовтня

Бізнес будує нову енергореальність, забезпечуючи незалежність в умовах блекаутів. 9 жовтня на форумі «Енергія бізнесу» обговоримо технології та інвестиції, що змінюють правила гри на енергоринку. Дізнайтеся, як адаптувати бізнес до майбутніх енергетичних викликів, за посиланням. 

Ключові факти

  • За словами Юсова, щоб підготуватись до наступного такого обстрілу росіянам знадобиться близько тижня. «Періодичність масованих ракетних атак по Україні – це приблизно тиждень. Це період, який потрібен, щоб підготуватися до наступного такого удару», – сказав представник ГУР МО України.
  • У росіян найбільше залишилось ракет до систем С-300. «Це означає, що насамперед загроза є для прифронтових міст: Запоріжжя, Харків, Миколаїв, Херсон. На жаль. це ті міста, куди С-300 добивають», — сказав Юсов.
  • В ГУР кажуть, що у росіян проблеми з точністю обстрілів. «У багатьох випадках розліт в кілометр – це умовна «норма» і влучання навіть не в об’єкти інфраструктури, а в цивільні будинки, лікарні», – сказав Юсов.

Контекст

23 листопада Росія здійснила сьомий масований обстріл української енергетичної інфраструктури. З понад 70 випущених ракет 51 була збита силами ППО. Два десятки влучили в обʼєкти інфраструктури в Києві, Львові, Вінниці, Кривому Розі. 

Ракетний обстріл росіян призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних електростанцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Також уражені об‘єкти електропередачі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд