Категорія
Новини
Дата

Через атаку РФ знеструмленні всі АЕС, частина теплових та гідроелектростанції. В містах може не бути тепло- та водопостачання – Міненерго 

Через російську ракетну атаку 23 листопада знеструмленні всі українські атомні електростанції, частина теплових та гідроелектростанції. Відсутність електроенергії може вплинути на наявність тепло- та водопостачання, повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Ракетний обстріл призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних електростанцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Також уражені об‘єкти електропередачі.
  • Внаслідок цього було знеструмлено переважну більшість споживачів електроенергії по всій країні. Відбуваються аварійні відключення. Відсутність електроенергії може вплинути на наявність тепло- та водопостачання.
  • «Енергетики вже працюють і роблять все можливе для якнайшвидшого відновлення електропостачання, – каже пресслужба міністерства. – Але, зважаючи на масштаби уражень, нам знадобиться час». 

Контекст

23 листопада Росія вчергове завдала масованого ракетного удару по Україні. Окупанти обстріляли столицю. Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що ворог поцілив по одному з інфраструктурних обʼєктів. У деяких районах Києва немає світла. Енергетики повідомляють про екстрені відключення електроенергії. На Київщині є влучання по житловому сектору та інфраструктурних критичних обʼєктах. Уся область залишилася без світла.

За інформацією заступника глави Офісу президента України Кирила Тимошенка, є підтвердження влучань по об’єктах критичної інфраструктури в кількох областях.

Увесь Львів та область наразі без світла через ракетну атаку Росії, у звʼязку з відключенням світла у Харкові зупинено весь електротранспорт. Через удар РФ по енергетичній інфраструктурі України по всій Одеській області тимчасово відсутнє електропостачання. У Житомирі через знеструмлення відсутні водо- і теплопостачання. У Хмельницькому також повідомляють, що місто повністю без світла. 

В «Укренерго» зазначали, що у всіх регіонах відбуваються аварійні відключення з 14:45 і впродовж доби.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні